"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 18/01/2005

El PSM creu que convertir hotels en residències no soluciona el problema de l’habitatge ni millora les zones turístiques

El PSM considera que la construcció d’habitatges en hotels obsolets no és una bona solució per resoldre els problemes d’habitatge que pateixen les Illes Balears ni servirà per millorar les zones turístiques de les Illes. Els nacionalistes posen de manifest la necessitat i la urgència d’emprendre polítiques públiques encaminades a abaratir els preus dels habitatges.

Antoni Alorda, portaveu del PSM al Consell de Mallorca, afirma que “un dels fracassos del Pla Territorial de Mallorca és no haver previst polítiques de promoció de l’habitatge. Lamentablement, el dret a l’habitatge és un gran oblidat del Pla Territorial”. En aquest sentit, el portaveu nacionalista recorda que, en el seu moment, des del grup de consellers del PSM es presentaren una sèrie d’esmenes al Pla Territorial sol·licitant un tractament especial dels habitatges de promoció pública i mesures per fer efectiu el dret a una residència que foren ignorades per PP i UM.

Això no obstant els nacionalistes consideren un greu error que aquesta mancança se pal·lïi convertint hotels situats en zones turístiques en habitatges de protecció oficial. A parer del PSM, això fa que, en comptes d’apostar per l’esponjament i la millora de l’atractiu d’aquestes zones, se n‘augmenti la densitat i s‘acceleri el procés de convertir les zones turístiques en zones residencials estrictes, un procés que, segons el PSM, ja està molt avançat hores d’ara en varis nuclis del litoral.

El PSM recorda que el POOT pretenia evitar aquesta col·lisió d’usos. Alorda considera que el Pla Territorial no només no ajuda a complir el POOT si no que actua a la pràctica com un antiPOOT.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: