"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 18/01/2005

El PSM respon a Antich que l’error és no defensar els drets dels ciutadans de les Illes Balears

El PSM afirma que la Unió Europea és el camí per avançar, però que el projecte de Constitució Europea que es sotmet a consulta popular suposa seguir un camí més lent i més complicat per aconseguir l’Europa de tots.

Els nacionalistes consideren que dir no a aquest projecte de Constitució significa expressar la decepció davant un projecte molt millorable i significa exigir la construcció d’una Europa més democràtica, més social, més solidària i més justa, en la que tots els europeus, del nord o del sud, continentals o illencs s’hi sentin acollits i representats.

Joana Lluïsa Mascaró, diputada del PSM, discrepa del PSOE quan diu que rebutjar la Constitució significa “tornar enrera” i amb “conseqüències imprevisibles”. Al contrari, Mascaró afirma que si els ciutadans diuen no al projecte que es sotmet a consulta, la Unió europea continuarà endavant i la única cosa que passarà és que els dirigents dels estats hauran de reflexionar i decidir si realment volen una Europa pels Estats o pels ciutadans.

El PSM vol recordar que el projecte de Tractat de la Constitució Europea, no aporta cap avanç en el reconeixement de la insularitat de les Illes Balears. Els nacionalistes expliquen que les declaracions referents a les regions insulars són les mateixes que han existit fins ara, per tant no suposen cap garantia de millora: la proposta de Constitució Europea no contempla la problemàtica de les Illes Balears, i, si no contempla la problemàtica, difícilment la Unió Europea aportarà solucions.

El PSM, des d’una profunda convicció europeista, considera que no es pot perdre la oportunitat de construir l’Europa de la diversitat de llengües i de cultures, l’Europa social i solidària i l’Europa de l’economia al servei de les persones.

Els nacionalistes afirmen que és ara el moment de ser “perfeccionistes” i dir no al text que ens proposen. En cas contrari difícilment el català serà llengua de la Unió Europea, difícilment es reconeixerà la insularitat de les Illes Balears, difícilment el Govern Balear tendrà veu a Brusel·les, ... difícilment tos els europeus tendran els mateixos drets i les mateixes oportunitats.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: