"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 18/01/2005

El PSM demana al conseller Fiol si és contrari al retorn del patrimoni històric de les Illes Balears

El PSM ha demanat al conseller d’Educació i Cultura, Francesc Fiol, si el Govern de les Illes Balears és contrari al retorn dels béns del patrimoni històric que es troben fora de les Illes Balears. Els nacionalistes han fet aquesta pregunta després que el consellers hagi signat un manifest que advoca per la unitat dels béns de l’Estat.

Pere Sampol, portaveu del PSM al Parlament de les Illes Balears, recorda al conseller Fiol que la Llei de Patrimoni Històric de les Illes Balears estableix que “el Govern de les Illes Balears promourà una política, en coordinació i col·laboració amb les altres administracions públiques, per al retorn a l’illa d’origen dels béns del patrimoni històric que es troben fora de les Illes Balears”.

El PSM considera que la participació de Francesc Fiol a la reunió convocada per la responsable de cultura de la Junta de Castilla i Lleó i el conseqüent manifest responen només a una estratègia partidista del PP per evitar el legítim retorn del papers de Salamanca a la Generalitat de Catalunya. En aquest sentit, els nacionalistes lamenten que el conseller Fiol posi els seus interessos partidistes per davant de les seves responsabilitats com a conseller del Govern de les Illes Balears.

Pel que fa al retorn dels Bous de Costitx i de les Armes del Rei En Jaume reclamades pel PSM, Sampol afirma que “no es tracta de crear polèmiques estèrils, de desmantellar museus ni de fer actuacions oportunistes. Únicament es tracta d’aconseguir recuperar els nostres bens patrimonials més importants independentment de la forma en què es varen perdre (venda, espoli, cessió, etc.) molt especialment quan aquests bens patrimonials estan dins el mateix Estat espanyol. No s’han de fer paral·lelismes amb els arxius de Salamanca, que res té a veure amb això (es tracta de l’espoli d’uns documents a la Guerra Civil, requisats per la força, i que tenen un propietari legítim, que és la Generalitat de Catalunya)."


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: