"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 17/01/2005

El PSM contrari a la construcció d’un camp de golf a Es Capdellà (Calvià)

El PSM es mostra contrari a la construcció d’un camp de golf a Es Capdellà (Calvià). Els nacionalistes consideren que Mallorca ja no ha de menester més camps de gols i recorden que ja hi ha una vintena de camps de golf a Mallorca, i que mitja dotzena dels quals són al terme municipal de Calvià.

El PSM creu que la construcció de camps de golfs és una excusa per fer hotels en sòl rústic i denuncia que és precisament això el que promouen el Pla Territorial de Mallorca i la llei de camp de golfs. En aquest sentit, els nacionalistes afirmen que la construcció d’un nou camp de golfs amb hotel inclòs no significarà cap avanç en la reconversió territorial i l’esponjament que necessita el municipi de Calvià.

Antoni Alorda, portaveu del PSM al Consell de Mallorca, considera que “és un desbarat sostenir que per desestacionalitzar l’oferta turística de Mallorca es necessita construir encara més hotels. O és que no en tenim una mala fi d’hotels tancats en temporada baixa?. Des del PSM, ens oposam a un model que vol convertir Mallorca en un immens decorat turístic, sense personalitat pròpia i sense caràcter”.

Per al PSM, el cas de Calvià és un exemple paradigmàtic del que fa el Pla Territorial aprovat per PP i UM, que no és altra cosa que promoure més i més el creixement urbanístic. Els nacionalistes recorden que, ara per ara, Calvià ja té una capacitat d’habitació que supera els 200.000 habitants.

Per altra banda, el PSM acusa a PP i UM de què, en comptes d’aprofitar per afrontar el repte de la reconversió l’enorme plusvàlua que dóna a Mallorca (i més concretament a Calvià i a tot el litoral) la requalificació de sòl, s’atribueixi tot el profit a mans privades que és el que succeeix a les declaracions d’interès general per a camps de golfs i hotels en sòl rústic.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: