"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 17/01/2005

El PSM vol que el Govern reguli la convocat貌ria de refer猫ndums a l鈥櫭爉bit de les Illes Balears

El PSM vol que el Govern de les Illes Balears reguli la convocat貌ria de consultes populars a l’脿mbit de les Illes Balears. En aquest sentit, els nacionalistes recorden el Parlament de les Illes Balears, en sessi贸 de dia 9 d’octubre de 2001, va aprovar, per unanimitat, una proposici贸 no de llei que instava el Govern a elaborar un projecte de llei de consultes populars. Ara, el PSM ha presentat una moci贸 al Consell de Mallorca perqu猫 el projecte de llei inclogui les consultes de car脿cter insular que han de se compet猫ncia dels Consells.

Antoni Alorda, portaveu del PSM al Consell de Mallorca, considera que el debat i l’aprovaci贸 del Pla Territorial de Mallorca ha posat de manifest la necessitat d’una regulaci贸 de les consultes populars a nivell insular que puguin plantejar els Consells. En aquest sentit, el portaveu nacionalista recorda que l’article 11.6 de l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears estableix que, en el marc de la legislaci贸 b脿sica de l’estat, correspon a la comunitat aut貌noma de les Illes Balears el desenvolupament legislatiu i l’execuci贸 dels sistemes de consultes populars a l’脿mbit de les Illes Balears.

El PSM afirma que un estat democr脿tic i de dret ha de garantir als seus ciutadans la participaci贸 en els assumptes p煤blics i que el refer猫ndum, com a institut de democr脿cia directa, 茅s una de les f贸rmules m茅s rellevants de participaci贸 que recullen les constitucions del nostre entorn. En aquest sentit, els nacionalistes consideren absurd que la convocat貌ria de refer猫ndums sense tenir-ne atribucions estiguin castigades amb penes de pres贸 i inhabilitaci贸 i demanen la derogaci贸 de la reforma del codi penal aprovada per llei org脿nica 20/2003, de 23 de desembre, de modificaci贸 de la llei org脿nica del poder judicial i del codi penal.

      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: