"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 10/01/2005

El PSM exigeix al PP i PSOE responsabilitat i respecte en les seves declaracions sobre el Pla Ibarretxe

El PSM exigeix al PP i PSOE i als seus c√†rrecs p√ļblics que tenguin sentit de la responsabilitat i del respecte en les seves declaracions p√ļbliques sobre el Pla Ibarretxe i les dem√©s reformes estatut√†ries que promoguin els diferents parlaments auton√≤mics.

El PSM considera inadmissible que el president del Parlament europeu, Josep Borrell, mescli la reforma de l’Estatut de Gernika amb el Tractat constitucional i que, fins i tot, digui que la primera no hi t√© cabuda en el Tractat. Els nacionalistes manifesten que amb aquestes declaracions, Josep Borrell devalua el contingut del Tractat europeu i el deslegitima, confirmant que aquest Tractat no √©s una vertadera Constituci√≥ dels Pobles d’Europa, i demostrar un desconeixement absolut de la proposta de reforma de l’Estatut d’Euskadi.

El PSM tamb√© considera intolerables les declaracions del president de la Xunta, Manuel Fraga, apostant per la suspensi√≥ de l’autonomia basca aix√≠ com les manifestacions del president de la Junta d’Extremadura, Juan Carlos Rodr√≠guez Ibarra, proposant que es retiri el control de l’Ertzainza al Govern leg√≠tim d’Euskadi. Lamentablement, a aquestes declaracions s’hi afegeixen les afirmacions del portaveu del PP al Parlament europeu, Jaime Mayor Oreja, criminalitzant tamb√© el projecte de reforma de l’Estatut de Catalunya i denunciant (segons ell) l’apadrinament d’ETA sobre un partit amb una llarga traject√≤ria democr√†tica com √©s ERC.

Gabriel Vicens, secretari general del PSM, creu que “√©s escandal√≥s i insultant que aquests pol√≠tics, que desenvolupen importants tasques institucionals, incitin a la confrontaci√≥ i fomentin l’alarmisme i la intransig√®ncia, fins i tot proposant mesures antidemocr√†tiques i retr√≤grades.

El PSM demana al PP i al PSOE que controlin les declaracions dels seus c√†rrecs p√ļblics i no permetin aquest espectacle d’inf√†mies i provocacions, que s√≥n m√©s pr√≤pies d’un escenari predemocr√†tic de l’Estat espanyol que no d’un estat europeu modern i plural.

Ě
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: