"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 22/12/2004

El PSM vol que la Festa de l’Estendard sigui declarada Bé Immaterial d’Interès Cultural

El PSM vol que la Festa de l’Estendard sigui declarada Bé Immaterial d’Interès Cultural. En aquest sentit, els nacionalistes han demanat a la Comissió d’Urbanisme i Patrimoni Històric del Consell de Mallorca la incoació de l’expedient.

El PSM argumenta que la Festa de l’Estendard o de la Conquesta de Mallorca és la festa nacional més antiga d’Europa. Els nacionalistes expliquen que la Festa de l’Estendard ha estat històricament la commemoració anual del naixement de les Balears amb la seva personalitat actual, mitjançant la seva incorporació a la civilització europea i catalana, amb un estat propi amb forma de regne que va prendre nom de la seva capital, Mallorca.

Bàrbara Bujosa, consellera del PSM al Consell de Mallorca, explica que “d’entre totes les dates significatives que es poden trobar a la història de Mallorca no hi cap altre que hagi estat de tanta transcendència col·lectiva i perquè, i com a conseqüència de la percepció que els mallorquins han tengut d’aquesta transcendència, el poble de Mallorca l’ha estada triant durant més de set segles com la data per celebrar la seva existència com a comunitat humana amb personalitat pròpia”

El PSM recorda que la Festa de l’Estendard ha estat celebrada al llarg dels segles i sempre amb un contingut d’afirmació del poble mallorquí entès com a comunitat humana que té uns trets d’identitat propis, a part de ser el cerimonial civil més antic que es conserva a Europa.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: