"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 21/12/2004

El PSM vol impulsar la creació d’una Plataforma que defensi el “Sí a Europa” i el “No al Tractat europeu”

El PSM vol impulsar la creació d’una Plataforma entre partits polítics i entitats ciutadanes que defensi el “Sí” a Europa i el “No” al Tractat Europeu. Els nacionalistes consideren que l’actuació conjunta d’entitats i col·lectius de la societat civil i també de les diverses opcions polítiques pot ser manera eficaç i positiva d’explicar a la ciutadania els arguments per no donar suport a aquest Tractat. En aquest sentit, el PSM s’ha dirigit a partits polítics i a col·lectius socials, culturals i sindicals per tal de constituir un espai d’acció conjunta i de foment de debat sobre aquesta qüestió.

Bàrbara Bujosa, secretària d’organització del PSM, s’ha adreçat a partits polítics i entitats ciutadanes per comunicar-los que “el PSM demanarà en aquest referèndum el No a aquesta constitució, emmarcat dins un Sí a l’Europa dels pobles i dels drets socials“. En la missiva, Bàrbara Bujosa, ha explicat que “el PSM ha decidit no donar suport a aquest Tractat mentre no es reconegui la plena oficialitat de la llengua catalana, el reconeixement dels drets nacionals dels pobles sense estat, la qüestió de la insularitat i la necessitat d’aplicar-hi tractaments legislatius i normatius específics; les garanties de participació de les regions constitucionals i un compromís clar de la Unió amb les polítiques socials que constitueixen la columna vertebral de l’estat del benestar”.

Gabriel Vicens, secretari general del PSM, explica que “el PSM s’ha definit de manera clara i inequívoca com un partit europeista, posant l’accent en la construcció d’una Europa dels pobles. El PSM continua essent profundament europeista, i és precisament per aquesta raó que vol que la Unió Europea sigui alguna cosa més que una mera associació d’estats, organitzat segons un model bastant burocràtic, on hi manca transparència i sensibilitat social, un model massa limitat i controlat pels governs estatals de torn, i que permet que els estats barrin el pas a les llengües, les cultures i els processos d’emancipació nacional dels pobles sense estat”.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: