La gestió de residus ha d'anar en benefici de la ciutadania i no d'uns pocs
MÉS per Mallorca critica el “ridÃcul espantós†de la consellera Soler, afirma que la paralització de la importació de fems es deu al fet que és il·legal i insta a aturar aquesta prà ctica de manera definitiva
La coalició MÉS per Mallorca ha anunciat avui que presentarà al·legacions a la proposta de modificació del contracte del Consell amb l’empresa TIRME, encarregada de la gestió de residus a Mallorca, aprovada ahir inicialment pel plenari amb els vots del PP. Magdalena Palou i Joan Font han explicat que proposaran revisar el contracte amb TIRME de manera global, perquè la gestió de residus “vagi en benefici de la ciutadania, i no en benefici dels interessos privats d’uns pocs”.
La coalició d’esquerres i mallorquinista ha criticat el “ridícul espantós” de la consellera de Medi Ambient, Catalina Soler, i del PP, que ahir va anunciar la paralització (en principi, temporal) de la importació de residus de fora de Mallorca per incinerar a Son Reus. Segons Font i Palou es tracta d’un procés “ple d’irregularitats i il·legalitats”, que ha resultat ser “un caramull de despropòsits, un bunyol darrere l’altre”. Segons MÉS, la paralització de la importació de residus no es produeix per motius econòmics, sinó perquè “s’han adonat que han estat que han estat important fems de forma il·legal, sense haver modificat prèviament el contracte amb TIRME”: “el PP està intentant tapar els problemes jurídics amb arguments econòmics”.
Palou ha exigit a Soler que expliqui “per què Sabadell no paga res quan entren els seus residus a TIRME, i els ciutadans de Mallorca sí que hem de pagar”, en referència a la denúncia feta ahir pel GOB. La consellera de MÉS afirma que Soler “s’ha passat els darrers dos anys treballant per TIRME, i no per als mallorquins”. “No entenem com és que la presidenta Maria Salom la continua mantenint com a consellera de Medi Ambient”.
Des de MÉS per Mallorca consideren que la paralització de la importació de residus no ha de ser temporal, sinó definitiva, ja que aquesta pràctica “no és bona per als mallorquins: ni per a la salut, ni per al medi ambient, ni per al turisme, ni per a res”.
|