"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 21/12/2004

L鈥橢ntesa insta Matas a reclamar els fons del Ministeri de Foment per carreteres pactant la reconsideraci贸 dels projectes d鈥檃utovies per a Eivissa i el foment del transport p煤blic

 Ahir, el Grup Parlamentari PSM-Entesa Nacionalista present脿 al Parlament de les Illes Balears una proposici贸 no de llei amb l鈥檕bjectiu de respondre en positiu l鈥檈nvit de Jaume Matas als grups parlamentaris per desencallar les inversions estatals en carreteres a les Balears.

L鈥橢ntesa (ENE) i la Federaci贸 PSM-Entesa Nacionalista comparteixen amb el president balear la preocupaci贸 per la possible p猫rdua d鈥檌nversions estatals a Eivissa, per貌 discrepen amb els objectius de les inversions. Aix铆, els nacionalistes han presentat aquesta proposici贸 no de llei que insta Matas i tot el Parlament de les Illes Balears a demanar al Govern central el manteniment de les quantitats econ貌miques previstes en els convenis de carretres signats entre Madrid i el nostre Govern. A canvi, el Govern de les Illes Balears redactaria un nou programa d鈥檌nversions que s鈥檋auria de consensuar amb Foment. Els nacionalistes eivissencs esperen que els partits dels dos executius implicats, PP i PSOE, donin suport a la proposici贸.

Aix铆, els nacionalistes i ecologistes eivissencs creuen que els fons de Madrid han d鈥檃rribar a les Balears, alhora que entenen que el Govern de les Illes Balears ha de reconsiderar els projectes de les autovies entre Eivissa i Sant Antoni i la capital i l鈥檃eroport. L鈥橢ntesa (ENE) aposta perqu猫 els fons que han d鈥檃rribar permetin una millora de l鈥檈stat de la xarxa vi脿ria i s鈥檌nverteixi en el seu ferm i en el manteniment de les carreteres actuals i per la redacci贸 i aplicaci贸 d鈥檜n potent pla de foment del transport p煤blic i de la mobilitat sostenible.

La prosposta preveu la retirada i reconsideraci贸 de nombrosos projectes viaris a Eivissa i la constituci贸 d鈥檜na comissi贸 mixta de seguiment.

En definitiva, la situaci贸 deficit脿ria de la balan莽a fiscal de les Balears i d鈥橢ivissa amb l鈥橢stat no pot permetre que es perdin quantitats econ貌miques que les pertoquen. Per貌 el suport a la petici贸 d鈥檃juda de Matas passa, pels nacionalistes, per la reconsideraci贸 dels projectes viaris de l鈥檈xecutiu del PP, en resposta a la massiva demanda ciutadana en aquest sentit i en virtud d鈥檜ns criteris territorials sostenibles.

      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: