"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 23/01/2013

“Avui és un dia negre pel patrimoni de Palma”

Davant l’inici de les obres d’enderrocament de l’edifici número 5 de la plaça Quadrado, Antoni Verger denuncia la voluntat manifesta i deliberada del PP de Cort de no protegir el patrimoni de Ciutat i no voler adaptar una normativa municipal de protecció del patrimoni clarament obsoleta i desfasada segons informes tècnics del Consell InsularEls regidors del grup municipal PSM-IV-ExM de Palma s’han traslladat al número 5 de la plaça Quadrado per denunciar l’atemptat que el PP de Cort ha provocat deliberadament amb la destrucció de l’edifici situat en aquest punt del Centre Històric de Palma.

 

Antoni Verger i Marisol Fernández, després de comprovar com estan avançant les feines d’esbucament, han constatat que avui és un dia negre pel patrimoni de Ciutat, dramàtic. S’està destruint un edifici preciós i s’està alterant greument un conjunt històric com el de la Plaça Quadrado que es mantenia pràcticament intacte des del segle XIX.

 

La coalició municipal assegura que això s’està produint per culpa de la voluntat manifesta i deliberada del batle Mateu Isern i del regidor d’Urbanisme Jesús Valls de mantenir desprotegit el patrimoni de Palma. “Isern i Valls han fet cas omís, no només de les dues mocions presentades pel nostre grup municipal, que haguessin significat la protecció de l’edifici, sinó que també han fet cas omís dels informes del Consell Insular de Mallorca que denuncien que la normativa de l’Ajuntament en quant a protecció del patrimoni i el seu catàleg estan desfasats i obsolets”.

 

En aquest sentit, Verger recorda que si el PP hagués revisat el catàleg municipal i hagués incorporat una fitxa de protecció ambiental de la plaça Quadrado, actualitzant el catàleg d’acord amb els criteris vigents al Pla Territorial de Mallorca, d’obligat compliment, si Isern no hagués fet cas omís del que reclama i proposa ARCA, PSM-IV-ExM i el Consell de Mallorca, no estaríem perdent avui a la Plaça Quadrado patrimoni històric, arquitectònic, autenticitat i fins i tot atractiu turístic. 


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: