"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 22/01/2013

PSM-IV-ExM proposa retirar el nom de “Ducs de Palma” de la Rambla per restaurar la dignitat dels ciutadans

Antoni Verger, portaveu del grup municipal, considera “vergonyós i humiliant” per als palmesans el seu manteniment arran de les causes judicials que pesen sobre Iñaki Uradangarin. “És una decisió imprescindible i urgent que s’ha de prendre per no seguir danyant la imatge de la ciutat i la dignitat dels ciutadans”PSM-IV-ExM de Palma presenta una moció al ple d’aquest mes de gener previst per al dia 31 amb l’objectiu que tots els grups polítics es pronunciïn a favor d’eliminar la denominació “Ducs de Palma de Mallorca” d’una de les vies principals de la ciutat i recuperar el nom oficial de La Rambla. Això arran de totes les acusacions i les causes judicials que té obertes Iñaki Urdangarin, actual Duc de Palma, que sumen fins a sis delictes amb seriosos indicis segons els autos judicials, informes policials i informes de l’Agència Tributària: prevaricació, malversació, frau, falsedat documental, blanqueig de capital i ara un delicte fiscal.

 

Per tot això, la coalició insisteix a demanar que sigui recuperat el nom de “La Rambla” de forma urgent perquè els ciutadans de Palma ja no hagin de sentir vergonya ni suportar més humiliació per culpa del gendre del Rei. El grup municipal ecosobiranista ja va presentar al ple de l’ajuntament una moció en el mateix sentit ara fa un any, la qual va rebre el rebuig dels altres dos grups polítics a l’Ajuntament, PP i PSOE. Un sentit de la votació que, després d’un any d’investigació judicial, policial i tributària, ara confiam que sigui canviat. “Confiam que PP i PSOE votaran ara d’acord amb el que pensen la immensa majoria dels seus votants i donaran suport a la nostra moció”, ha afirmat Verger.  

 

“Mantenir el nom és, en les actuals circumstàncies, un fet que fa avergonyir i indigna a la immensa majoria de la ciutadania de Palma. És una autèntica humiliació. No pot ser que un dels espais més emblemàtics de la ciutat reti homenatge a un personatge com Iñaki Urdangarin”. Antoni Verger confia que, davant tots els fets exposats en diversos autos judicials on ha quedat plasmada la presumpta comissió de múltiples delictes, l’Ajuntament de Palma actuï com a representant de la ciutadania i prengui una decisió política de manera urgent, perquè afecta a la dignitat dels ciutadans i a la imatge turística de la ciutat i de l’illa.

 

Retirada del títol honorífic

 

Així mateix, el grup municipal PSM-IV-ExM a Cort proposa que el consistori insti a la Casa Reial a la immediata retirada del títol honorífic de “Duc de Palma de Mallorca” a Iñaki Urdangarin ja que, per culpa d’això, el nom de Palma, dia rere dia, a nivell estatal i fins i tot internacional,  apareix associat a una causa greu de corrupció i això inevitablement afecta a la imatge i la projecció turística de la nostra ciutat i la illa de Mallorca.

 

“És absolutament insuportable el manteniment de la vinculació de Palma i Mallorca a un personatge que està sent investigat per la justícia, amb l’acumulació d’indicis molt seriosos i clars, sobre la comissió de múltiples delictes i per haver estafat doblers públics”. Antoni Verger també proposa que l’Ajuntament de Palma insti a Iñaki Urdangarin, o a la Casa Reial, a assumir el compromís clar i contundent de retornar els doblers públics presumptament defraudats si finalment es demostren judicialment els delictes que estan sent investigats.  Només així se pot intentar recuperar la confiança de la ciutadania en les institucions.

 


Documents

Moció sobre Iñaki Urdangarin (412 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: