"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 20/01/2013

El Govern “desnaturalitza” la Llei de Bon Govern per salvar el president Bauzà i defugir de mesures de control públic

El grup parlamentari PSM-IV-ExM i Més per Menorca posa en evidència que la modificació d'aquesta norma és interessada, i posa traves al control i la transparència perquè es produeix en el moment en què el PP està sent investigat per múltiples casos de corrupció i el president podria ser inhabilitat per la seva incompatibilitat en el càrrec i l'activitat de la seva farmàcia 

El Govern de les Illes Balears acaba de presentar una modificació de la Llei del Bon Govern enmig de múltiples casos de corrupció i malversació de recursos públics, com el casos Over o Bárcenas, en els quals s'implica al PP en un finançament il·legal del partit. També coincideix aquesta “desnaturalització” de la Llei del Bon Govern amb el procés pel qual s'investiga la possible incompatibilitat del president Bauzà amb l'activitat de la seva farmàcia.

 

El diputat de PSM-IV-ExM i Més per Menorca, Nel Martí, assegura que “aquesta situació no és casual. Amb la nova llei el govern Bauzà i el PP pretenen facilitar una sortida al president de l'Executiu davant la possible incompatibilitat”.

 

En aquest sentit, Nel Martí reconeix que “la pràctica habitual del PP és reformar o eliminar tot allò que el pot qüestionar o que pot suposar una trava en la seva forma de governar”. Per açò ha eliminat el Consell de Joventut i el Consell Econòmic i Social, per açò ha modificat la llei d'IB3 quan s'incomplia la desviació pressupostària del 3 al 33%, i per açò “desnaturalitza” ara una llei feta per facilitar el control, la transparència i la participació polítiques.

 

La coalició ecosobiranista alerta que el més greu de tot és que el projecte de llei elimina fins i tot allò que és el fonament d'altres modificacions legislatives. Així, s'elimina en el nou text el principi general de què els servidors públics han de perseguir l'interès general i mantenir la imparcialitat, quan en canvi aquest és el principi justificat per a promoure la llei de símbols i reprimir la lliure expressió en els centres escolars.

 

Segons Nel Martí queda en evidència amb aquesta nova iniciativa legislativa com governa el PP i com elimina qualsevol obstacle per seguir fent-ho: “sense participació, sense control i sense transparència”. I tot açò es fa sota l'excusa de l'estalvi i la reducció de la burocràcia. Però per a PSM-IV-ExM i Més per Menorca, el control i la transparència no són un afegit a la gestió pública, sinó un component indefugible d'aquesta.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: