"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 20/01/2013

PreocupaciĂł per la proposta del PP sobre el PERI del Jonquet

Antoni Verger, portaveu municipal, alerta que la setmana vinent s’aprovarà l’Avanç del PERI del Jonquet on s’hi estableixen els criteris i els objectius del Pla per a la protecció del barri, però “tenim dubtes sobre els dimensionaments urbanístics que planteja el PP”PSM-IV-ExM de Palma manifesta la seva preocupació davant l'inici de la tramitació del PERI del Jonquet que la setmana que ve farà una passa endavant, ja que està previst que el Consell de Gerència d’Urbanisme aprovi l’Avanç del Pla especial de Protecció del Conjunt Històric del Jonquet. El pas següent serà elevar-lo a la Junta de Govern perquè sigui debatut en sessió plenària. Aquest Avanç detallarà els criteris, els objectius i les solucions que s’aporten per a la protecció d’aquest barri tan emblemàtic de Ciutat.

 

Antoni Verger: “Estam preocupats respecte a alguns detalls que anam coneixent sobre la proposta del PERI del Jonquet. Tenim dubtes sobre quines solucions s’aportaran a qüestions clau per al barri com és el dimensionament de la zona comercial que es vol autoritzar així com del pàrquing soterrat previst al solar del Mar i Terra, entre d’altres”.

 

El portaveu del grup municipal PSM-IV-ExM a l’Ajuntament de Palma demanarà aclariments a l’equip de govern sobre aquestes qüestions però també mostra la seva preocupació per com es salvaguardarà el pas peatonal pel front marítim del talús, davant els molins, així com quina és la proposta que preveuen per a laccés que connecta el barri amb la zona del passeig marítim a través duna escala que es va edificar durant la legislatura passada.

 

Quin és el futur del Jonquet?”. Antoni Verger recorda que la coalició ha insistit reiteradament a la Regidoria d’Urbanisme per resoldre amb celeritat el PERI del Jonquet que ha de dotar a aquest conjunt històric i patrimonial de la figura legal de protecció que tant necessita. En aquest sentit, Verger assegura que el PERI ha de guardar una lògica i una coherència amb les tipologies i les volumetries arquitectòniques tradicionals del barri.

 

Verger assegura que en tenir tota la informació sobre el planejament urbanístic que proposi l’equip de Cort, la coalició estudiarà l’expedient i presentarà les al·legacions pertinents per tal de millorar-lo en cas que sigui necessari.

 

Així mateix, la coalició ecosobiranista lamenta que l’equip de govern de Cort hagi demorat tant la tramitació del PERI del Jonquet, ja que fa més d’un any i mig que es va anunciar l’inici de la seva redacció i des del mes d’agost la documentació que ara s’aprovarà, l’Avanç del PERI, ja va ser introduïda al registre general.

 

ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: