"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 19/01/2013

PSM-IV-ExM i Més per Menorca presenta al·legacions a la Llei de Símbols per considerar que promou la censura i coarta la llibertat d'expressió

El grup parlamentari demana la seva retirada i defensa que ja hi ha legislació vigent que és suficient i efectiva. Així rebutja que el PP perdi el temps en elaborar una regulació innecessària, censuradora, pròpia de la dictadura franquista i que no respon a la realitat identitària de les Balears, i dediqui els seus esforços a garantir una educació de qualitatEl grup parlamentari PSM-IV-ExM i Més per Menorca ha registrat aquest divendres les al·legacions a l'avantprojecte de la Llei de Símbols amb l'objectiu de posar en evidència que es tracta d'una regulació innecessària, que menysprea els símbols diferencials de cada illa, no respon a la realitat identitària de Balears i té per objectiu principal limitar i censurar l'ús dels símbols institucionals i coartar la llibertat d'expressió.

 

El diputat Nel Martí afirma que es tracta d'un llei “que recorda a la dictadura franquista”, quan les expressions a favor de la catalanitat i especialment a favor e l'escola en català eren perseguides de forma acarnissada per l'autoritat governativa. “La dels Govern de Bosch és la versió actual d'aquella època pre-moderna i pre-democràtica, i suposa un viatge 40 anys enrere”.

 

Així mateix, considera que la Llei de Símbols junt amb la Llei reguladora de la convivència escolar i de l'autoritat del professorat suposa retornar a l'Estat jacobí d'encuny francès que pretenia resoldre les diferències eliminant-les o fent que fossin imperceptibles.

 

Concretament, la coalició ecosobiranista al·lega que

 

  1. la legislació actual de les Illes Balears en referència als símbols oficials és suficient, per tant aquesta no aporta res de nou en quant a la preeminència de la bandera espanyola i no millora l'estatus dels símbols propis de la comunitat i de cada illa.
  2. Precisament en aquest darrer sentit, PSM-IV-ExM i Més per Menorca denuncia que aquest avantprojecte menysprea els símbols diferencials de cada illa, tal i com preveu l'article 5 dedicat a l'àmbit educatiu, on enuncia que “altres símbols” que no siguin els d'Espanya o Balears hauran de requerir autorització prèvia.

  3. És per això, que denuncia que no respon a la realitat identitària de les Illes Balears, ja que no incorpora la senyera de les quatre barres com a símbol tradicional i representatiu de la llengua i cultura catalanes pròpies també d'aquesta terra.

  4. Però, especialment és un projecte de llei que s'amaga darrera la regulació dels símbols institucionals per promoure la censura i coartar la llibertat d'expressió.

Documents

Al·legacions a l'avantprojecte de la Llei de Símbols (250 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: