"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 17/01/2013

PSM-IV-ExM proposarà que el Consell compri l’arxiu gràfic i sonor de TV Mallorca i Ona Mallorca

El grup de consellers de la coalició considera que el material arxivat ha de mantenir la seva unitat i les condicions òptimes d’arxiu i, per això, s’ha d’evitar que passi a mans privadesQuan el 2005 es creà Ràdio i Televisió de Mallorca, que agrupà a Ona Mallorca i la televisió TVM, es recollia també l’herència d’onze televisions locals ja existents. Aquestes televisions locals passaren a formar part d’una xarxa de corresponsals que es va anar ampliant progressivament.

 

En el moment en què RTV[M] finalitzà les seves emissions, l’any 2011, l’ens comptava amb un gran bagatge gràfic i sonor que és la suma de l’edició pròpia i de la realitzada per les televisions locals. Són milers d’hores d’arxiu gràfic i d’arxius sonors.

 

RTV[M] es va caracteritzar per elaborar una programació de qualitat, plural i molt arrelada a la realitat dels pobles de Mallorca. En els programes de producció pròpia ha treballat multitud de temàtiques: Infantil, històrica, actualitat i debat polític, esports, reportatges, cuina, documentals, teatre, entrevistes, natura, música, ficció, entreteniment...

 

El portaveu del PSM-IV-ExM al Consell, Joan Font, considera que “aquest material sonor i gràfic suposa un element d’un alt valor històric, cultural i patrimonial que no podem deixar que es perdi. Per això, des del grup de consellers del PSM-IV-ExM consideram que tot aquest bagatge documental ha de continuar en mans públiques, i no pot passar a mans privades”.

 

Segons Font, “cal que el govern insular faci les gestions oportunes per tal d’adquirir el material que, actualment, esta dipositat a l’Arxiu del so i la imatge del mateix Consell i que aquest sigui propietat de la institució i, per extensió, dels mallorquins i mallorquines”.

 

Així, el grup de PSM-IV-ExM al Consell proposarà al govern insular que es presenti a la subhasta per tal d’adquirir aquest material. També demanarà que es valori la possibilitat d’arribar a un acord amb IB3 per tal de facilitar la compra conjunta i potenciar l’ús i dinamització dels arxius adquirits que, malgrat tot, sempre haurien de ser propietat de la institució insular (davant el risc d’una eventual privatització de la televisió autonòmica).

ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: