"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 17/01/2013

PSM-IV-ExM acusa Sansaloni d’irresponsable per l’augment de la llista d’espera i per no donar la cara

Fina Santiago demana la compareixença del conseller al Parlament davant la nefasta situació de la salut pública al nostre país: “les retallades emmalalteixen la població”El grup parlamentari PSM-IniciativaVerds-Entesa i Més per Menorca ha criticat avui les dades de la llista d’espera sanitària, que han estat explicades pels responsables de la Conselleria. La diputada Fina Santiago afirma que “el conseller Sansaloni és un irresponsable, perquè la seva gestió, i la falta d’estabilitat al capdavant de la Conselleria, han provocat un augment del 26% en la llista d’espera quirúrgica. A més, és una irresponsabilitat que membre del Govern que ha de respondre per la gestió sanitària no doni la cara davant aquestes dades. Demanarem que comparegui al Parlament, perquè hagi de donar explicacions públiques”.

 

La diputada d’IniciativaVerds denuncia “l’Intent de minimitzar els resultats, quan expliquen que el 83,3% són de patologies lleus”. “Resulta vergonyós, ja que suposa que un 16,7 en són de greus”. Santiago conclou que “les retallades del PP en la salut pública emmalalteixen la població”.

 

La diputada explica que la baixada de la llista d’espera de consultes a especialistes està lligada amb l’augment de la pujada de assegurances privades, que “és un dels objectius del PP a l’hora de retallar la sanitat pública”.

 

Fina Santiago denuncia “el cinisme dels membres del Govern, que diuen que estan a la total disposició de millorar aquestes xifres i l’única proposta que fan és augmentar la jornada laboral dels treballadors sanitaris”. Des del PSM-IV-ExM constaten que des del Govern no hi ha cap voluntat de reconèixer que les polítiques aplicades estan perjudicant la salut, i que no hi ha cap proposta de cercar solucions amb l’oposició i amb els treballadors de la sanitat.

 

“Temem que davant d’aquests resultats tant negatius, una de les propostes que farà el Govern serà l’externalització de serveis amb l’excusa que l’empresa privada és més flexible”, diu la diputada ecosocialista. “De fet, segueixen el patró dels privatitzadors. Primer, abaratir la sanitat publica: manco professionals, sous més baixos, més hores de feina...; desprès, publicar resultats dolents: augments de la llista d’espera, ciutadans enfadats amb el servei…; a continuació externalitzar serveis per facilitar la convivència entre privada i pública (cal recordar que als pressupostos de 2013 hi ha un augment de més de 40 milions per contractar altres empreses); i finalment privatitzar”.

 

Des del PSM-IV-ExM denuncien, a més, una total manca de transparència perquè l’oposició no té accés a totes les dades per poder fer la seva pròpia anàlisi de la situació.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: