"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 18/01/2013

PSM-IV-ExM reclama una investigació interna al PP per esclarir les irregularitats, també a Balears

L’escàndol del cas Bárcenas se suma als indicis de finançament il·legal del partit a les Illes (Over Marketing, Scala...). La coalició farà propostes a favor de la transparènciaLa coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa reclama que es faci una investigació interna al PP per esclarir les presumptes irregularitats en relació al finançament del partit, per tal de depurar totes les responsabilitats, caigui qui caigui. Arran de les darreres novetats que impliquen l’extresorer estatal de la formació, Luis Bárcenas, en comptes milionàries a Suïssa i en pràctiques irregulars en el si del partit, és absolutament necessària aquesta investigació, així com que els màxims dirigents del PP ofereixin a la ciutadania explicacions convincents.

 

La coalició mallorquinista i ecosocialista considera, a més a més, que la investigació s’hauria d’ampliar a l’organització del PP a les Illes Balears. Els indicis de finançament irregular del PP balear (arran de les investigacions judicials del cas Over Marketing, Scala, etc), i el fet que els màxims dirigents del partit conservador en l’àmbit illenc encara no hagin ofert cap explicació convincent, reforça aquesta necessitat. El que és evident és que el PP té més ingressos dels que declara, i gasta més en campanyes electorals del que està permès.

 

Des del PSM-IV-ExM recorden també que les investigacions judicials apunten que el PP podria haver finançat campanyes electorals i altres despeses a través de contractes públics amb administracions governades pels conservadors, per la qual cosa exigeixen explicacions per esclarir quants doblers públics s’han malversat, i per tornar aquests doblers a les arques públiques.

 

Propostes a favor de la transparència

 

D’altra banda, els grups institucionals de la coalició presentaran propostes per millorar la transparència i la claredat en els comptes dels partits polítics, per fiscalitzar més clarament les despeses i les finances internes.

 

Des de la coalició PSM-IV-ExM consideren imprescindible, entre altres qüestions, que es faci públic el patrimoni dels càrrecs públics, abans i després de la seva participació en la política, i totes les fonts que els proporcionen ingressos econòmics mentre estan en actiu (per exemple, una còpia de la declaració de l’IRPF). I denuncien que, ben al contrari, el PP no vol fer públiques ni tan sols les activitats que els proporcionen ingressos.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: