"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 18/01/2013

Els grups de l'oposició fan una passa més contra la incompatibilitat del president Bauzá

Biel Barceló: “El president del govern s'ha de dedicar a governar al servei dels ciutadans i les ciutadanes, i no als seus negocis particulars”.Els diputats i diputades per Mallorca de la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa i del PSIB-PSOE han acudit al Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears per ratificar el recurs contenciós administratiu presentat contra l’acord del Consell de Govern de dia 19 d'octubre. Aquell dia, el Consell de Govern va arxivar les actuacions prèvies sobre la presumpta incompatibilitat del president Bauzá. El Govern va arxivar el cas i ni tan sols va donar trasllat de l'informe complet als grups de l'oposició que varen presentar la sol·licitud inicial.

 

Ara els grups de l'oposició han hagut de recórrer a la via judicial per tenir-hi accés, en una primera passa dintre del procés perquè siguin els tribunals els que decideixin sobre la incompatibilitat del president Bauzá.

 

“La llei d'incompatibilitats diu molt clarament que no es poden tenir activitats econòmiques privades que donin ingressos i alhora ser president del Govern, perquè hi pot haver unes implicacions empresarials i econòmiques clares que poden interferir en l’acció de govern” ha explicat el portaveu parlamentari del PSM-IV-ExM, Biel Barceló.

 

El portaveu dels mallorquinistes i ecosocialistes ha opinat que “el president del Govern s'ha de dedicar governar al servei dels ciutadans i les ciutadanes, i no als seus negocis particulars, que poden interferir en la vida pública i en les decisions que hagi de prendre”. “El que volem és transparència i aclarir els fets”,ha afegit.

 

La ratificació del recurs, a Mallorca, s'afegeix a aquella que ja han realitzat els diputats de Menorca i Eivissa, i que suposa una passa més en el procés per aclarir la incompatibilitat de Bauzá per exercir la seva funció de president del Govern i, a la vegada, ser titular d'una oficina de farmàcia. Aquest procediment podria acabar en la inhabilitació del president.

 

En un procediment similar, l'ex-consellera de Salut Aina Salom va ser condemnada a un any d'inhabilitació per ser titular de farmàcia i, a la vegada, membre del Consell de Govern.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: