"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 11/01/2013

PSM-IV-ExM vol la dimissió de Soler per dur fems de fora de manera irregular, amb nocturnitat i amagant informació

La coalició protesta davant la incineradora de Son Reus després de l’arribada del primer carregament de residus del continent, amb una pancarta en què es llegeix: “L’#euromerda ja és aquí. No volem ser el femer d’Europa”Representants de la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa al Consell, al Parlament i a Cort han protestat avui davant la incineradora de Son Reus per l’arribada del primer carregament de residus del continent, que s’ha anunciat a l’opinió pública quan ja s’havia produït. Han desplegat una pancarta en què es llegeix: “L’#euromerda ja és aquí. No volem ser el femer d’Europa”. La portaveu adjunta en el Consell, Magdalena Palou, ha reclamat la dimissió de la consellera de Medi Ambient, Catalina Soler, per dur els fems de fora de Mallorca “de manera irregular, amb nocturnitat, amb total obscurantisme i opacitat, i mentint als ciutadans”.

 

“Lamentam que el PP hagi perpetrat aquest atemptat contra Mallorca. A partir d’avui esdevenim la primera potència de turisme de residus”, ha dit Palou. La consellera ecosocialista ha recordat que el Pla de Residus prohibeix explícitament la importació de residus de fora per cremar-los a Mallorca, i que el PP no ha modificat el pla, per la qual cosa l’arribada de fems del continent és una irregularitat.

 

A més, Palou ha recordat que ahir Soler va reconèixer, en el plenari del Consell, que existia un informe que detectava la presència de dioxines en un dels pous dels voltants de Son Reus, i que no el pensava fer públic (amb l’argument que encara s’havia de contrastar). Des del PSM-IV-ExM consideren “molt greu” que, davant la denúncia de l’existència d’aquest informe, “en compte d’actuar amb prudència i amb transparència, la resposta de la consellera de Medi Ambient és amagar descaradament informació sobre els nivells de contaminació als voltants de la incineradora i començar a importar residus de fora per incinerar-ne encara més”. La consellera d’IniciativaVerds recorda que “en cap moment s’ha fet un estudi seriós de les conseqüències que la importació de residus tindrà sobre la població i sobre el turisme”.

 

Finalment, Magdalena Palou ha afirmat que la consellera Soler “va mentir als ciutadans de Mallorca, perquè va dir que la importació de residus crearia llocs de feina, i avui hem comprovat que és mentida”.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: