"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 09/01/2013

PSM-IV-ExM i PSOE de Palma sol·liciten un ple extraordinari per denunciar el greu impacte de la importació de residus per a Ciutat

Els grups de l'oposició a Cort han registrat la sol·licitud pocs dies abans que arribi el primer vaixell amb els fems provinents de CatalunyaEls grups municipals de l’oposició PSIB-PSOE i PSM-IV-ExM han registrat avui una sol·licitud de ple extraordinari de l’Ajuntament de Palma per tal de denunciar el greu impacte que tindrà la importació de residus per a la ciutat.

 

En concret, pretenen que l’Ajuntament denunciï l’impacte de la importació de residus per a la seva incineració a Mallorca sobre, la salut, la imatge turística de la nostra ciutat i el mediambient, i que en darrera instància, insti al Consell de Mallorca a desistir de l’importació de fems.

 

La proposta es registra pocs dies abans de que comencin a arribar al port de Palma els primers camions amb part de les 100.000 tones de residus que enguany es volen importar des de la Península per a la seva incineració a la planta de Son Reus. Es tracta d’una mesura polèmica que, a més a més, no compta amb el recolzament dels informes tècnics del Consell de Mallorca.

 

Els dos grups es manifesten totalment en contra de dur residus de fora de la nostra illa a cremar a la incineradora, tal i com ha proposat el govern del Consell de Mallorca. Consideren que és un atemptat econòmic i ambiental que perjudicarà la salut dels ciutadans i la nostra imatge turística, convertint Mallorca i a Palma en l'abocador d'Europa.

 

En aquest sentit, PSIB-PSOE i PSM-IV-ExM presenten una iniciativa a la qual insten al consistori a lamentar l’actitud del batle que no ha defensat els interessos de la ciutat davant la decisió del Consell de Mallorca d’importar residus per incinerar a Son Reus, limitant-se a fer una política de seguidisme del seus companys del PP.

 

La sol·licitud de ple extraordinari es completa amb un punt al qual es proposa denunciar que la suposada excusa de congelar la taxa d’incineració és una mentida, donat que al cas de Palma, la taxa per tractament de residus (incineradora) augmenta un 3%.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: