"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 08/01/2013

PSM-IV-ExM insta els polítics implicats en casos de corrupció a dimitir i a tornar els doblers al Consell

La coalició presenta una moció per exigir que es tornin els prop de 37 milions d’euros estafats a les arques insularsLa coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa ha presentat una moció que es debatrà en el proper plenari del Consell, el proper dijous, per exigir a tots els polítics implicats en casos de corrupció que afectin a la institució insular que dimiteixin de forma immediata dels seus càrrecs (siguin càrrecs públics o orgànics), i que tornin els doblers que hagin estat estafats. Així ho ha explicat avui el portaveu dels mallorquinistes, Joan Font.

 

Font considera que el ple del Consell ha de traslladar una imatge de contundència front a la corrupció, ja que aquesta és una xacra que està perjudicant greument la imatge dels polítics, quan “no tots els polítics són iguals”. El portaveu del PSM-IV-ExM ha fet esment a la legislatura 2003-2007, on el PP de Jaume Matas i la UM de Maria Antònia Munar varen protagonitzar els casos de corrupció més greus de la història recent d’aquest país.

 

Joan Font considera que tant el PP com el PSOE “estan actuant amb hipocresia” en relació a aquesta qüestió, i ha instat els encausats en casos de corrupció d’aquests partits a dimitir.

 

Des de la coalició PSM-IV-ExM calculen que entre els casos judicials que afecten a la institució insular (Maquillatge, Claveguera, Can Domenge, Subvencions, Peatge...) s’haurien de restituir a les arques del Consell prop de 37 milions d’euros.

 

Rebuig a la llei Wert

 

D’altra banda, la coalició mallorquinista i ecosocialista ha presentat una moció al Consell per rebutjar la reforma educativa que impulsa el ministre d’Educació, José Ignacio Wert, per entendre que suposa “un atac frontal al model educatiu de les Illes Balears” i a la “convivència lingüística”, ja que promou la segregació lingüística i no soluciona els problemes reals de l’educació.


Documents

Moció del PSM-IV-ExM al Consell sobre mesures contra la corrupció (183 KB)
Moció del PSM-IV-ExM al Consell per rebutjar la llei Wert (201 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: