"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 08/01/2013

PSM-IV-ExM reclama que es faci públic un informe que detecta dioxines als aqüífers de Son Reus

La coalició presenta una moció al Consell per demanar el document a la Conselleria de Medi Ambient del GovernLa coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa ha tengut coneixement de l’existència d’un informe de la Conselleria de Medi Ambient (concretament, de la Direcció General de Recursos Hídrics) en el qual s’adverteix que s’han detectat dioxines en els aqüífers dels voltants Son Reus. Aquest informe s’elabora en el marc de les mesures de seguretat i control que es fan de forma periòdica en els pous dels voltants de la incineradora.

 

L’informe no s’ha fet públic, i la coalició ha presentat una moció al Consell per tal que la institució insular el reclami i el faci públic, per tal d’esclarir si s’està produint una contaminació silenciosa per dioxines que pugui representar un risc per a la salut de les persones.

 

Magdalena Palou explica: “si es troben dioxines a l’aigua dels aqüífers, vol dir que la concentració d’aquestes substàncies és prou elevada com perquè ens preocupem. Si, a més a més, aquests informes no es fan públics, es pot interpretar que es vol amagar o manipular aquesta informació”. Per això, Palou afirma: “exigim transparència i per tant publicitat per aquests informes, així com un seguiment mes acurat de la presencia o no de dioxines tant a l'aire com a l'aigua als voltants de Son Reus i totes les mesures correctores que garanteixin la salut de les persones".


Documents

Moció del PSM-IV-ExM al Consell sobre la detecció de dioxines als pous de Son Reus (208 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: