"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 07/01/2013

El PSM de Llucmajor presenta al·legacions a l'ampliació del Club Nàutic de s'Arenal

Els nacionalistes es mostren preocupats per un projecte que deixaria la zona central de la badia sense arenaL'agrupació del PSM a Llucmajor ha presentat al·legacions a l'informe d'impacte ambiental i al projecte bàsic d'ampliació del club nàutic de s'Arenal, que preveu un augment del 75,6% de la superfície del club nàutic -de 12,3 hectàrees actuals passaria a 21,67 ha- i la construcció d'un centenar de nous amarraments (un increment del 24%) destinats a embarcacions de gran eslora.

 

Segons el portaveu del PSM a Llucmajor, Jaume Tomàs, “el projecte és sobredimensionat i desfasat amb les necessitats reals d'amarrament i l'informe d'impacte ambiental que l’acompanya és insuficient, i està fet a mida per justificar l’ampliació.”

 

Tomàs ha explicat que a les seves al·legacions destaquen l’efecte negatiu que tendria l’ampliació sobre la qualitat de l’aigua i de l’arena de la platja de s’Arenal. I ha assegurat que aquest efecte negatiu es reconeix tant a l’estudi d’impacte ambiental com al projecte, on s’afirma que la variació de la dinàmica de sediment i l'augment significatiu de l'arena situada a la platja annexa al club, en detriment de la zona central de la badia que quedarà despoblada d'arena.

 

El partit nacionalista també denuncia que l'informe no ha tengut en compte l'amenaça del projecte sobre la posidònia, de la qual depèn la qualitat de les aigües. La posidònia està protegida per diversa legislació ambiental, autonòmica, estatal i per diverses directives europees de protecció dels hàbitats natural. A més, l’existència de la Reserva Marina, annexa al club, queda en entredit per aquest projecte.

 

L’agrupació del PSM es mostra preocupada també perquè aquest projecte afecta al procés, ja iniciat, de millora i embelliment de la Platja de Palma, ja que l'ampliació del club nàutic de s'Arenal provocarà que la platja i la zona costanera es degradin encara més. La indústria hotelera, el petit comerç, el turisme residencial i la població en general en quedaran afectats. Per això han explicat que també presentaran una moció a l’Ajuntament.

 

“La platja i les seves aigües són el principal reclam del nostre turisme i s’ha d'evitar tornar a cometre els errors del passat, molts dels quals ja han provocat danys irreparables a la zona. La societat actual ens exigeix una altra manera de fer les coses. No tot se pot justificar amb l'únic paràmetre de la viabilitat econòmica. Els interessos econòmics i els naturals han de poder conviure“, ha conclòs Jaume Tomàs.


Documents

Al·legacions del PSM al projecte d'ampliació del Club Nàutic de s'Arenal (132 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: