"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 04/01/2013

PSM-IV-ExM de Palma aposta per la recollida selectiva Porta a Porta al Centre Històric

La coalició ecosobiranista considera que la recollida neumàtica ha resultat una autèntica ruïna i una estafa de la qual se n’han de reclamar responsabilitats a l’empresa constructoraLa coalició afirma que aquest és el moment idoni per aplicar un sistema més econòmic i sostenible com és el Porta a Porta (PaP)


El portaveu del grup municipal PSM-IniciativaVerds-Entesa a l’Ajuntament de Palma, Antoni Verger, assegura que la decisió de l’equip de govern de no reprendre la recollida neumàtica al centre de la ciutat és una notícia previsible ja que les xifres relatives al cost de manteniment del sistema, l’actual estat de degradació dels conductes com l’elevat cost de la seva reparació, així ho demostraven.

 

En aquest sentit, la coalició ecosobiranista ja havia denunciat l’exagerat cost que suposava per als comptes de l’ajuntament un manteniment que cada any augmentava de forma exponencial. De fet, i segons xifres de la pròpia empresa municipal EMAYA, l’any 2005 es van destinar 133.000 euros al manteniment dels sistema de recollida neumàtica, i l’any 2011 ja suposava l’estratosfèrica xifra de 517.000 euros anuals.

 

Una gran oportunitat per al PaP

 

Ara és el moment de reclamar responsabilitats a l’empresa que ho va instal·lar pel mal funcionament i manteniment més que deficient. Antoni Verger, però, incideix en “la gran oportunitat que té ara l’equip de govern de Cort i que no pot deixar escapar per iniciar la implantació d’un sistema de recollida selectiva del tipus Porta a Porta”. La coalició ecosobiranista a Cort defensa que el es podria instaurar aquest sistema Centre Històric per un doble objectiu econòmic i mediambiental, ja que es produiria un augment del reciclatge, una major conscienciació dels ciutadans i l’administració, així com aconseguir un cost del manteniment significativament menor.


Concretament, aquest sistema resulta més econòmic si tenim en compte les xifres de les poblacions on es dur a terme aquest sistema amb èxit com és el cas d’Esporles. En aquest municipi, amb 5.000 habitants la recollida suposa un cost de 200.000 euros i extrapolat el cas a Palma estam parlat d’un cost d’1.014.280euros a l’any. Això suposaria un estalvi directe de 956.237 euros a l’any respecte al que ha estat constant el sistema de recollida neumàtica. Amb tot, seria convenient estudiar la freqüència de recollida selectiva (de residus orgànics, envasos, paper, rebuig) en funció dels volums de residus generats a la zona.

 

La coalició considera que l’equip de govern de Cort està davant una oportunitat immillorable que no pot desaprofitar per tal d’implantar un nou sistema de recollida selectiva de residus i complir així amb la responsabilitat i el compromís amb el medi ambient i les generacions futures.


La regidora Marisol Fernández reconeix en aquest sentit que “és inqüestionable que allà on s’ha implantat el Porta a Porta la gent ha augmentat de forma notable el seu nivell de sensibilització ambiental i s’ha assolit una major recuperació de residus, una minimització de la producció de deixalles i un augment de les xifres de reciclatge”.

 

La regidora recorda que “ens trobem amb un augment continu de generació de residus que està posant en perill els recursos d’aquesta i de les futures generacions que reclama un canvi urgent i profund en les polítiques. I precisament les característiques del Centre Històric fan que pugui ser molt efectiva la instal·lació d’un sistema de recollida similar al Porta a Porta”.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: