"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 19/12/2012

“És una aberració pensar que Palma ha de seguir creixent quan hi ha més de 30.000 habitatges buits”

El grup municipal PSM-IV-ExM rebutja que el PP vulgui cedir a les pretensions dels promotors de construir 12.000 habitatges nousAntoni Verger recorda que Palma ja ha exhaurit el límit màxim de creixement urbanístic fixat pel Pla Territorial de Mallorca (PTM) a conseqüència del “boom” urbanístic i denuncia que el PP vulgui ara eliminar l’aplicació del PTM a Palma per fer possible la destrucció de més sòl rústic

 

El Grup Municipal PSM-IniciativaVerds-Entesa a l’Ajuntament de Palma rebutja frontalment que el PP vulgui derogar l’aplicació del PTM a Palma per poder ampliar el sostre de creixement urbanístic a la ciutat. Ara per ara aquest creixement no és possible perquè Palma ja ha superat el límit màxim permès pel PTM a causa del “boom” urbanístic dels darrers anys.  

“És una irresponsabilitat i un absurd que els governs del PP no assumeixin que la construcció desbocada ha estat la causa de la catàstrofe social que estam patint”. Antoni Verger, portaveu de la coalició ecosobiranista a Cort assegura que “pareix que el PP no ha après res de la crisi i vol seguir apostant per un model, el del “totxo”, que s’ha demostrat fracassat i ha duit a la ruïna a molts ciutadans. El repte que tenen els governs és impulsar un canvi de model econòmic basat en el coneixement, la sostenibilitat i la justícia social i no seguir persistint en les errades del passat, com fa el PP”.

 

“És d’una gran tossudesa” que el PP pretengui fer seguidisme de les pretensions dels promotors de les illes per tal de permetre construir nous habitatges arreu. En el cas de Palma, s’ha anunciat la xifra de 1.758 pisos nous cada any, per arribar fins als 12.000 al 2019. “És una barbaritat i un absurd quan bona part del sistema econòmic s’ha enfonsat per culpa d’aquest model especulatiu i de creixement il·limitat ”, assegura Verger. A més, destaca que una vegada més queda en evidència que el PP  segueix encaparrotat en un model econòmic basat en l’especulació, en la construcció insostenible i la destrucció del territori.

 

La coalició ecosobiranista confia que finalment no es compliran les pretensions dels promotors i no es modificarà el Pla Territorial de Mallorca (PTM), que ara certifica que Palma ha arribat al seu sostre permès per urbanitzar, ni el Pla General d’Ordenació Urbana, que ara es troba en període d’actualització per part de l’Ajuntament de Palma. “Palma ja va exhaurir tot el creixement urbanístic que li permetia el PTM durant l’època del “boom” immobiliari. El PP ha d’assumir que Palma no necessita construir 12.000 nous habitatges consumint més territori”.

 

Així mateix, Antoni Verger insisteix en què segons un estudi, encarregat per l’Ajuntament de Palma, i amb data de desembre de 2010, es calcula que a Ciutat hi ha més de 30.000 habitatges buits gairebé durant tot l’any. “El que ha de fer el govern del PP a Cort és fer aflorar tots aquests habitatges al mercat de lloguer, contribuir a davallar els preus, i facilitar l’accés a les famílies que tenen dificultats econòmiques”.

 

“És absurd que el PP segueixi apostant per urbanitzar nous terrenys, quan la capacitat de les famílies per comprar habitatges nous és més que limitada en aquests temps de crisi i els bancs no concedeixen hipoteques, entre d’altres coses. A més, els promotors i els bancs encara tenen un estoc d’habitatges nous i de segona mà molt important del qual no es poden desprendre perquè no hi ha compradors ni llogaters que puguin pagar els preus que es demanen”. A més, PSM-IV-ExM rebutja el creixement dels terrenys urbanitzables perquè acabaria destruint el poc sòl rústic que queda a alguns pobles de Palma.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: