"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 18/12/2012

“Malgrat el pèssim servei ofert per Isern, Bicipalma sobreviurà gràcies a la voluntat dels més de 2.000 usuaris inscrits”

El grup municipal PSM-IV-ExM remarca la voluntat dels palmesans per seguir utilitzant un servei públic que promou la mobilitat sostenible,tot i que l’equip de govern de Cort ha fet tot el possible per fer-lo inviable: nul·la promoció i servei clarament deficient



El Grup Municipal PSM-IniciativaVerds-Entesa a l’Ajuntament de Palma constata que l’aposta per la mobilitat sostenible és una aposta clara també per bona part dels palmesans, ja que a partir d’avui el servei de bicicleta pública és de pagament i més de 2.000 persones s’hi han inscrit.

 

Antoni Verger, portaveu de la coalició ecosobiranista a Cort explica que “el PP a Cort ha fet tot el possible per perjudicar i fer inviable la mobilitat en bicicleta a Palma”. En primer lloc, amb la destrucció del carril bici de les Avingudes, convertint la circulació en bicicleta per Ciutat en una opció més perillosa i restrictiva. Després, i a través de l’Ordenança de la Bicicleta, els ciclistes de Palma van veure restringits els seus drets per circular lliurement pels carrers peatonals i voravies, a més d’imposar un règim sancionador desproporcionat.

 

L’estratègia ha continuat provocant la degradació del servei de BiciPalma, en bona part, per culpa d’un servei deficient pel que fa al nombre de bicicletes i el manteniment de les màquines de les estacions. Cal afegir que, Isern ha convertit el que ha ser un servei de mobilitat diària pels palmesans en una opció per als turistes, fet que pot repercutir en el servei ja que, actualment, amb un màxim de 200 bicicletes, no es podran atendre puntes de demanda de turistes i els usuaris de cada dia no disposaran de bicicletes sobretot en temporada alta. A més, la continuïtat del servei no ha quedat garantida fins fa pocs dies ja que el projecte de Pressupostos per al 2013 no contemplava cap partida específica per al Bicipalma, fins que finalment el PP ha rectificat i l’ha inclòs dins l’SMAP.

 

La coalició ecosobiranista defensa que la bicicleta pública és un servei de transport alternatiu que ha d’estar dirigit principalment als palmesans, ha de ser de qualitat i ha d’arribar a tots els barris de Palma perquè sigui plenament útil per a tots els ciutadans. I així ho segueixen reclamant més de 2.000 usuaris.

 

“Tot i la manca evident de sensibilitat cap a la mobilitat sostenible i una evident estratègia de degradació  del servei de BiciPalma, els ciutadans el segueixen reclamant i aposten clarament per ell. És per això que exigim al PP de Cort que, en aquests temps de crisi energètica, rectifiqui i aposti decididament per polítiques que garanteixin una mobilitat intel·ligent a Palma, amb un transport públic de qualitat i una aposta per la bicicleta i la mobilitat no motoritzada”, conclou Verger.






      

 

 




PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: