"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 12/12/2012

#jovullparticipar

El grup municipal PSM-IV-ExM inicia una campanya per promoure la participació directa i activa dels ciutadans dins la vida política de l’Ajuntament de Palma a través dels pressuposts participatius, les iniciatives legislatives populars i les consultes o referèndumsEl Grup Municipal PSM-IniciativaVerds-Entesa a l’Ajuntament de Palma defensarà en el plenari del proper dia 20 de desembre una proposició que pretén dotar als ciutadans de les eines necessàries per implicar la ciutadania i promoure la participació en els assumptes públics.

 

El regidor Antoni Noguera aposta per fomentar una reconciliació de la política amb la ciutadania. “Amb l’actual conjuntura econòmica actual, on la crisi arriba a totes les cases, i la gran estafa electoral del PP està generant més rebuig que mai, els ciutadans necessiten guanyar protagonisme dins i fora de les institucions. PSM-IV-ExM promou una altra manera de fer política que permeti situar als ciutadans individuals o com a col·lectius a l’eix central del debat polític i les decisions que els hi afecten”.

 

La coalició ecosobiranista defensa que hi ha alternatives a les polítiques neoliberals del bipartidisme empobridor. Alternatives que se centren en potenciar tres eixos d’actuació: Participació Ciutadana, Radicalitat Democràtica i Economia Social. I per dur-les a la pràctica, la coalició proposa eines concretes que serveixin perquè els ciutadans puguin retornar al centre de la vida política de Cort, aquestes són: l’Agenda Local 21, els pressupostos participatius, les iniciatives populars municipals i les consultes populars o referèndums.

 

“Ara més que mai hem d’ajudar a vehicular el malestar de moltes persones amb mecanismes de participació, i que siguin elles les que puguin proposar alternatives i promoure accions dins i fora de les institucions. És a dir, transcendir la democràcia i convertir-la en plena democràcia participativa”, afegeix Noguera.

 

 

Propostes anteriors


El regidor ha recordat, a més, que ja la coalició PSM-IV-ExM ha presentat al Parlament un projecte de llei pel Dret a Decidir, que ha de permetre conformar mecanismes de participació directa “perquè els ciutadans puguin convocar referèndums i consultes sobre tots aquelles qüestions que els hi afectin”.

 

A més, el grup municipal ja va presentar una proposició a Cort el passat mes d’octubre per tal de modificar la legislació vigent per permetre que els ciutadans puguin presentar Iniciatives Legislatives Municipals amb un topall mínim d’1% de signatures del cens, i no un 10% com és actualment, ja que suposa el límit difícilment assolible de més de 40.000 signatures.

 

Vídeo #jovullparticipar

 

Pel que fa al vídeo, que permet el sus de la campanya sobre participació, cal destacar que ha estat realitzat amb la participació de ciutadans anònims que entenen que hi ha una altra manera de fer política i han volgut aportar el seu granet d’arena. A més, les persones que han realitzat, gravat i produït el vídeo són joves que demostren tenir iniciativa i propostes per generar alternatives a les accions tradicionals.

 

Antoni Noguera ha presentat en roda de premsa avui matí un vídeo que recull les principals idees d’aquesta campanya per promoure la participació ciutadana que es distribuirà i difondrà a través d’Internet i les xarxes socials. A més, aquest vespre a les 20 hores i al bar Siset de Palma, la coalició presentarà també aquest vídeo a tota la ciutadania.


Documents

Moció relativa a la Participació Ciutadana (364 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: