"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 11/12/2012

“El PP posa en risc la protecció i la conservació dels espais naturals protegits, entre ells el Parc Natural de Cabrera”

La coalició ecosobiranista de Cort rebutja els acomiadaments de 30 treballadors de l’IBANAT i d’Espais de Natura perquè posa en perill el patrimoni natural.Marisol Fernández: “La conservació dels espais natural és una responsabilitat a la què el govern no pot renunciar perquè és un valor patrimonial i turístic de tots els ciutadans”

 

El Grup Municipal PSM-IniciativaVerds-Entesa a l’Ajuntament de Palma ha registrat una moció per debatre en el proper plenari de dia 20 de desembre sobre la protecció del Patrimoni Natural i la defensa dels treballadors de l’Ibanat. La portaveu adjunta del grup, Marisol Fernández, considera molt important que el ple de Cort debati la situació en la que es troben tots els espais naturals de Balears després que els pressupostos de les dues empreses públiques IBANAT i Espais Natura Balear (ENB) hagin estat reduïts fins a límits ridículs.

 

“La protecció i la conservació dels espais naturals és irrenunciable. És una responsabilitat de la qual el PP no se’n pot desfer perquè l’acomiadament de personal de l’IBANAT, per exemple, tindrà repercussions molt greus damunt la prevenció i l’extinció d’incendis, la gestió i vigilància de refugis i zones d’acampada”.

 

A més, Marisol Fernández recorda que Espais Natura gestiona els 12 espais naturals protegits, 24 finques públiques i fins a 12 refugis. En total, estam parlant d’espais naturals que sumen gairebé 100.000 hectàrees. I un d’aquests espais és el Parc Nacional maritimoterrestre de l’arxipèlag de Cabrera que, de fet, pertany al terme municipal de Palma i que amb les retallades econòmiques i la reducció de més d’un 40% de l’assignació de l’Estat “posen en una veritable situació de perill el parc”.

 

“El PP està posant en risc la conservació i la protecció del patrimoni natural de les illes, i l’Ajuntament no pot mirar cap a una altra banda. Un clar exemple el troben en la destrucció de Ses Fontanelles, darrer aiguamoll de Palma”. Marisol, així mateix, insta al Govern a través d’aquesta moció que doti de recursos materials i humans suficients les empreses públiques IBANAT i ENB sense que això suposi cap acomiadament de treballadors.


Documents

Moció relativa a la Protecció dels espais naturals (372 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: