"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 10/12/2012

PSM-IV-ExM exigeix a Isern paralitzar la legalització del pis de Bauzá a Sa Calatrava i complir la sentència del Tribunal Suprem

La coalició ecosobiranista de Cort insta a l’equip de govern a no canviar la normativa urbanística “a la carta” per legalitzar el pis que el president del Govern José Ramón Bauzá té al carrer Bastió de’n Berard i complir de manera efectiva la sentència del Tribunal SupremEl Grup Municipal PSM-IniciativaVerds-Entesa a l’Ajuntament de Palma ha registrat una moció avui per instar a la Regidoria d’Urbanisme a complir i fer complir la sentència del Tribunal Suprem del maig de 2011 que anul·lava l’estudi de detall de 2004 que permetia una major volumetria i alçada de l’edifici sobrepassant els límits del PERI de Sa Calatrava.


“La resposta del PP davant una sentència judicial no pot ser modificar la normativa per evitar el seu compliment efectiu i seguir així afavorint uns determinats interessos particulars, malgrat aquests interessos siguin els del president del Govern. Les sentències estan per complir-se i la justícia i les normes han ser igual per a tots”. El portaveu del grup municipal Antoni Verger considera prioritari que la Regidoria d’Urbanisme actuï de forma responsable i justa per evitar augmentar el descrèdit de les institucions i de la política en general davant la ciutadania.


La coalició ecosobiranista recorda que la sentència del Tribunal Suprem decretava l’anul·lació de l’estudi de detall que permetia una major volumetria i alçada per al darrer pis de l’edifici del carrer Bastió de’n Berard, perquè era contrari a una normativa de caràcter general com el PERI de Sa Calatrava. El passat mes de novembre l’Ajuntament va anul·lar l’estudi de detall en compliment de la sentència, però al mateix temps anunciava la modificació del PERI per tal de legalitzar la situació de l’immoble en el qual el president del Govern José Ramón Bauzá té un pis valorat en 1,2 milions d’euros. Aquesta modificació no és més que un intent de “burlar” el compliment de la sentència del Tribunal Suprem, a més d’anar en contra de principis legals bàsics com el de la “inderogabilitat singular dels reglaments” i en contra també d’una reiterada jurisprudència del Tribunal Suprem.


Pel PSM-IV-ExM la sentència del Suprem s’ha de complir fins les seves darreres conseqüències i l’edifici del Bastió den Berard s’ha d’adaptar als paràmetres que marca el Pla General. No és acceptable que a un estat de dret se permeti a un concret edifici no complir les alçades màximes i volums que la resta d’edificis de Sa Calatrava han de respectar.


“Tots els edificis de Sa Calatrava han de complir el PERI de Sa Calatrava i no és just que hi hagi excepcions no fonamentades en l’interès general. Amb aquest tipus d’actuacions el PP demostra una vegada més al servei de quins poders i de quins interessos governa, atemptant de manera flagrant contra els principis d’equitat i justícia”, conclou Verger.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: