"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 05/12/2012

El PP consolida la destrucció de Ses Fontanelles i l’agressió al petit comerç de Palma

Marisol Fernández lamenta profundament la ceguera del PP que segueixi insistint en polítiques de destrucció del territori i en aquest cas en la destrucció d’un espai natural singular i de gran valor mediambiental i paisatgísticEl Grup Municipal PSM-IniciativaVerds-Entesa a l’Ajuntament de Palma es mostra indignat davant la constatació de l’atemptat mediambiental que el PP de Cort pretén dur endavant a la zona humida de Ses Fontanelles, com és la construcció d’un centre comercial, després que aquesta setmana s’hagi donat el vistiplau definitiu a la llicència d’urbanisme.

La construcció d’un centre comercial de 93 mil m2 a Ses Fontanelles també suposarà aprofundir més en la destrucció del teixit comercial de la zona de Can Pastilla així com el perjudici per al comerç de Ciutat en general, justament en un moment en què el petit i mitjà empresari del sector té greu dificultats per sobreviure a la crisi econòmica actual.

D’altra banda, amb la destrucció d’aquest espai natural es perd l’oportunitat d’oferir una alternativa turística incomparable per a una zona tan  degradada com és la Platja de Palma. Ses Fontanelles com Espai Natural Protegit, amb més de 300.000 m2 de terreny, que equival a uns 5 Parcs de la Mar és una oportunitat per incrementar la qualitat turística i de revitalització de la zona, així com un motor econòmic per la zona i també per la ciutat.

En aquest sentit, ja l’Organització Mundial del Turisme constata l’increment del turisme d’aiguamolls sobre tot a les zones costeres i que el 2010 va suposar l’atracció de 940 milions de persones i que pel 2020 preveia un increment de fins a 1.600 milions de turistes.

A la destrucció del territori, del teixit comercial, i a la de perdre un motor econòmic, s’ha de sumar l’agressió a la colònia de Limonium barceloi, inclosa en el Catàleg Balear d'Espècies Amenaçades i d'Especial Protecció dins l’apartat d’espècies catalogades en perill d’extinció. Precisament pel seu valor ha estat objecte d’un Pla de recuperació (Boib 65, 13 de maig de 2008) on s’estima que queda una població de 2.680-3.675 exemplars en 302 m2. Aquesta és un àrea molt petita, i per tant fàcilment vulnerable i fortament amenaçada.

Ara, però, la Comissió Balear de Medi Ambient del Govern autoritza a traslladar aquesta planta, un fet que suposa una autèntica perversió política ja que no hi ha cap mena de garantia sobre la supervivència d’aquesta espècie vegetal única, i molt manco existeix cap garantia sobre la conservació de la resta de l’espai natural que no serà urbanitzat.

Aquest projecte s’hauria d’aturar perquè no sols representa la destrucció del patrimoni ambiental de la zona, sinó que suposa una amenaça a la supervivència dels comerciants de la Platja de Palma.

Amb tot, el PP argumenta que no pot fer front a les elevades indemnitzacions que suposaria aturar aquest projecte, que no és res més que una cruel herència del PP de Catalina Cirer, que com a batlessa en funcions el 2007 va atorgar la llicència d’urbanització, després de perdre les eleccions. Aquest raonament, però, no té cap fonament ja que el Tribunal Superior de Justícia de Balears va sentenciar el passat novembre de 2011 que les promotores del centre comercial no tenen dret a cap tipus d’indemnització.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: