"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 04/12/2012

PSM-IV-ExM censura “l’obsessió ideològica” de Wert i insta el Govern a la insubmissió a la nova llei educativa

Biel Barceló afirma que la proposta del Govern espanyol tira enrere tota la normalització de la llengua catalana i no resol els problemes reals de l’educació. Proposa articular una resposta contundent des de partits, sindicats i societat civilLa coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa ha censurat avui “l’obsessió ideològica” del ministre d’Educació, José Ignacio Wert, perquè la nova llei educativa “relega totalment la llengua catalana” i “no resol els problemes reals de l’educació”. El portaveu parlamentari de la coalició, en declaracions als passadissos del Parlament, ha instat el Govern a “presentar tots els recursos que corresponguin” i fins i tot ha fet una crida a la “insubmissió” davant la nova llei, si finalment s’aprova en els termes en què s’ha anunciat.


Barceló ha declarat: "ara ja ens adonem tots què és el que pretén el senyor Wert quan parla d’espanyolitzar els alumnes catalans i, per extensió, de les Balears i del País Valencià". La reforma educativa proposada pel ministre estableix que el català no serà matèria troncal i obliga les comunitats a pagar l'escolarització en centres privats d'aquells alumnes que vulguin estudiar en castellà al marge del model educatiu públic.

 

El portaveu destaca que aquest avantprojecte de llei “està tirant enrere tota la història de política lingüística, de normalització lingüística que s'ha fet a les Illes Balears, amb el consens de tota la comunitat educativa, en els últims 25 o 30 anys”, la qual cosa es fa amb l’objectiu clar de “relegar totalment la nostra llengua i cultura fins a extrems només comparables a temps previs a la restauració de la democràcia”.


Barceló afirma que “Wert està més preocupat per potenciar la religió, donar preponderància al castellà sobre les altres llengües oficials i destinar recursos al sector privat que per millorar realment el sistema educatiu”, justament en un moment en què “les administracions públiques no tenen recursos per afrontar els veritables problemes de l’educació, com ara el fracàs escolar”. El portaveu sobiranista i ecosocialista conclou: “és un disbarat absolut”.

 

Barceló proposa articular una resposta contundent de tot l’espectre social i polític

 

D’altra banda, el portaveu del PSM-IV-ExM ha proposat articular una resposta contundent des dels partits polítics, sindicats, entitats, comunitat educativa... de les Illes Balears, per tal de traslladar al Govern espanyol un missatge clar d’oposició a aquest avantprojecte de llei des de la societat civil organitzada del nostre país.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: