"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 25/11/2012

PSM-IV-ExM de Palma alerta que la política del PP pot posar en perill la vida de moltes dones

En el marc del Dia Internacional en contra de la Violència de Gènere, la coalició ecosobiranista presenta una moció a Cort per denunciar les retallades en els programes de sensibilització i polítiques d’igualtatEl grup municipal PSM-IniciativaVerds-Entesa a l’Ajuntament de Palma denuncia la manca de sensibilitat vers una de les pitjors lacres socials dels nostres temps per part de l’equip de govern del PP a Cort. Això queda evidenciat amb la proposta dels comptes previstos per al 2013 que preveuen una reducció en aquesta matèria a la Regidoria d’Igualtat d’un 22,75%.

 

En aquest sentit, la regidora d’InciativaVerds Marisol Fernández denuncia que el conjunt de les polítiques que està aplicant el PP arreu de les institucions on governa pot posar en perill al vida de moltes dones ja que les retallades es produeixen en programes bàsics de prevenció i sensibilització, així com en el desmantellament de l’Estat del Benestar en general.

 

Unes retallades que demostren la manca de sensibilitat i la enorme irresponsabilitat del PP: els pressupostos de l’estat espanyol han baixat un 24% en matèria d’igualtat de gènere; el Govern de les illes ha retallat el pressupost de l’Institut Balear de la Dona en un 15%; i com ja hem dit, la Regidoria de Palma ho ha fet en un 22,75%.

 

Però no hem d’oblidar, i aquest diumenge 25 de novembre coincidint amb el Dia Internacional de lluita contra la violència de gènere, que aquesta continua essent una assignatura pendent en tot l’Estat. Enguany ja han mort 41 dones, dues d'elles a les Balears. És necessari continuar fent polítiques en aquesta línia perquè, en cas contrari, es pot traduir en una disminució exponencial de la conscienciació social tan necessària.

 

PSM-IV-ExM considera que les polítiques del PP en matèria d’igualtat representen un greu i irresponsable retrocés en els avenços aconseguits fins ara per construir una societat més justa i menys masclista.

 

 

Codi Penal i taxes judicials

 

Una altra mostra dels valors retrògrads i d’organització social patriarcal que està imposant el PP arreu es produeix en el marc de la reforma del Codi Penal. En aquest cas, l’avantprojecte de reforma que ha presentat el ministre Gallardón proposa la retirada del terme “violència de gènere” per tal de simplificar-lo amb el terme “violència”. Un fet que és gravíssim ja que constata la no visualització del problema ja des de la pròpia norma, i que per tant suprimeix de cop la visualització també social d’un terme que ha costat molts anys d’impantar en la consciencia col·lectiva.

 

Així mateix, la coalició ecosobiranista considera que el PP està convertint la dona maltractada en una víctima també del sistema, ja que l’increment de les taxes judicials suposa una clara barrera para a la lluita contra la violència de gènere. Una barrera més que s’ha de sumar a les ja preocupants i existents en les situacions d’aquest tipus, on la dona que està sent víctima de la violència de gènere ja té prous problemes per arribar a denunciar el seu cas i superar la barrera de la por, de la pressió social, del sostén econòmic respecte la persona que la maltracta, etcètera.

 

Marisol afegeix que “abordar les causes estructurals de la violència de gènere és un deure de tota la societat i especialment dels governs, des de les polítiques públiques i el Dret. I és un deure amb el que no s’està complint”.   

 

Per això el grup municipal PSM-IniciativaVerds-Entesa considera que no poden aplicar-se polítiques restrictives econòmicament en tot allò que fa referència a les accions en l’àmbit educatiu, en mesures de sensibilització, prevenció, detecció precoç i investigació d’aquest greu problema social.


Documents

Moció relativa a la Lluita contra la Violència de Gènere (393 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: