"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 22/11/2012

PSM-IV-ExM insta el Govern a negociar el pla de viabilitat dels hospitals Caubet i La Sang amb treballadors i sindicats

El grup parlamentari presenta 20 propostes de resolució com a conseqüència del debat de política general celebrat dimarts

El grup parlamentari PSM-IniciativaVerds-Entesa i Més per Menorca ha registrat avui 20 propostes de resolució com a conseqüència del debat de política general celebrat el passat dimarts al Parlament. Entre d’altres, la coalició proposa que la cambra feliciti “les entitats i persones que s’han mobilitzat per expressar el seu rebuig al tancament dels hospitals de Caubet i La Sang, així com als més de 80.000 signants en suport, que han aconseguit que el Govern de les Illes Balears modifiquin el seu Pla d’equilibri economicofinancer”. Així mateix, pretenen que el Parlament insti el Govern “a la paralització del pla de viabilitat anunciat per a aquests hospitals i a la negociació amb els sindicats i col·lectius d’afectats per a l’elaboració d’un nou pla”, amb l’objectiu d’evitar els acomiadaments massius que ha anunciat el conseller Sansaloni.

 

Altres propostes de resolució del grup PSM-IV-ExM van en el sentit d’instar el Govern a negociar un nou sistema de finançament i a “defensar la sobirania fiscal de les Illes” per aconseguir un “concert econòmic solidari” que limiti al 4% del PIB l’aportació de Balears a l’Estat.

 

La coalició nacionalista i ecosocialista també proposa mesures de transparència i contra la corrupció, com ara exigir la declaració d’activitats del president Bauzá, condemnar tots els casos de corrupció política i lamentar “la imatge que han transmès diversos consellers del Govern” durant els darrers dies, en referència a l’ús de recursos públics per a festes privades a Cabrera i a les fotografies de caceres del conseller Delgado.

 

Altres propostes són per “suspendre de manera immediata els desnonaments” i “modificar la llei hipotecària”, “executar el traçat de tren fins a Artà”, garantir el dret de decidir de les Illes Balears o regular el tot inclòs, entre d’altres.


Documents

(308 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: