"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 20/11/2012

Biel Barcel√≥: ‚Äúpel b√© del pa√≠s, sr. Bauz√°: rectifiqui o se‚Äôn vagi a la seva farm√†cia‚ÄĚ

Intervenció del portaveu del grup PSM-IniciativaVerds-Entesa en el debat de política general del ParlamentAlguns fragments de la intervenció de Biel Barceló, portaveu del grup PSM-IniciativaVerds-Entesa i Més per Menorca en el debat de política general que s’ha celebrat avui al Parlament:

 

“Avui ens ha parlat del codi ètic del seu partit. Aquesta cambra està presidida per una persona imputada per acusacions de corrupció. Què hi farà, sr. Bauzá? Creu que és una bona imatge per a les Balears que aquest debat sigui presidit per algú imputat pel finançament il·legal del seu partit? És evident que no.

 

Va dir que es comprometia amb el nostre teixit empresarial de micro, petites i mitjanes empreses... I, en canvi, vostè serà el responsable de la desaparició de centenars de petites empreses.

 

Va dir que reforçaria i potenciaria la figura dels professors. I el que ha fet es acusar-los de manipular els alumnes i dictar lleis per perseguir-los.

 

Va dir que reduiria les llistes d’espera sanitàries. I mai no havien estat tan disparades com ara

 

Va dir que baixaria els imposts. Els ha pujat tots. I a més ho ha fet tard i malament.

 

Va dir que seria implacable amb la corrupció, però encara no ha aclarit el finançament il·legal del seu partit a través d’Over Marketing. Li torn a demanar, com vaig fer la setmana passada sense que em contestàs: TORNARÀ ELS DOBLERS QUE EL SEU PARTIT HA ESTAFAT ALS CIUTADANS, SENYOR BAUZÁ?

 

Avui matí ha dit que “no fallarà a la societat”. Però ha consentit que consellers del seu Govern vagin de festa a Cabrera utilitzant recursos públics. Insultant als ciutadans als quals exigeixen austeritat. És conscient, sr. Bauzá, de la imatge que el seu govern d’homes està donant de xampany, llagosta i caceres? No n’estan empegueïts?

 

Sr. Bauzá, vostè va dir al discurs d’investidura que dignificaria la política a les Illes. Idò, o els senyors Bosch, Company i Delgado parteixen dels seus càrrecs, o vostè serà responsable d’aquest malbaratament de recursos públics i de la mala imatge que transmeten dels mallorquins.

 

Va dir que dignificaria la política a les Illes, i el primer que va fer quan va prendre possessió va ser mentir a la seva declaració d’activitats econòmiques i incomplir la llei d’incompatibilitats. Ja li vaig dir una vegada, i li torn a repetir. Sr. Bauzá, amb la llei amb la mà ha de triar: o els seus negocis o la presidència.

 

Mentre moltes famílies ho passen malament per arribar a final de mes i moltes empreses han de tancar, el seu Govern s’ha dedicat a les seves obsessions antimallorquines.

 

Perquè el que sí ha fet tots aquests mesos, sr. Bauzá, és iniciar una croada en contra de la nostra llengua i la nostra cultura. Una croada com no havíem vist MAI en aquesta terra. De fet, devem ser L’ÚNIC PAÍS DEL MÓN EN QUÈ EL SEU PRESIDENT PERSEGUEIX LA LLENGUA I CULTURA PRÒPIES.”

 

Sr. Bauzá, rectifiqui, està segrestat pels sectors més radicals del seu partit, per aquells que volen espanyolitzar-nos, uniformitzar-nos, tant si volem com no.

 

Perquè, sr. Bauzá, les seves obsessions ideològiques el fan perdre de vista quins son els vertaders problemes d’aquest país. Quins són els problemes dels ciutadans de les Illes Balears que vostè hauria d’enfrontar i no ho està fent?

 

Més de 87.000 persones aturades el mes d’octubre, que en seran moltes més els pròxims mesos. El tancament d’empreses. La baixada en la quantitat i la qualitat dels serveis públics, fruit de les seves retallades. La pèrdua d’ingressos de gran part de la població (treballadors públics, autònoms, petits empresaris... tots en son perjudicats). I, sobretot, els qui ho han perdut tot, els qui han caigut en la pobresa: un de cada quatre ciutadans de Balears està en risc de pobresa, sr. president.

 

És evident que la millor garantia pel benestar social del nostre país seria tenir una hisenda pròpia. Una sobirania fiscal que ens permetés aplicar polítiques socials i econòmiques pròpies amb els recursos dels quals disposam.

 

Aquest sistema que ens posa en mans dels mercats, és el seu sistema, no el nostre. Vostès, que presumeixen de liberals, són els qui socialitzen les pèrdues dels bancs, però no els beneficis.

 

Avui matí ens ha dit que hem de deixar que el mercat es reguli a sí mateix... però si un banc no pot pagar, se’l rescata. Si una família no pot pagar, se la treu de ca seva. SE LA TREU DE CA SEVA, SR. PRESIDENT. Davant els nostres ulls. 4.000 famílies en un any a les Illes Balears, i què ha fet vostè? Què feia per aquestes famílies mentre perdia el temps perseguint al català i als professors? Perquè avui matí no n’ha dit ni una paraula.

 

La seva recepta d’oferir únicament austeritat, suposa patiment pels més febles, pels qui més suport necessiten, per aquells que menys tenen. Patiment per moltes famílies.

 

El país necessita un camí, la gent necessita tenir una esperança. Necessita un govern en el qual pugui confiar, un govern que escolti, que aconsegueixi consensos, que generi sinèrgies. Un govern que promogui la solidaritat i la cohesió, un govern que encomani compromís i esperança.

 

Però el seu govern en lloc de donar llum, dona fum. És un govern que està completament desorientat i desacreditat. No té un full de ruta que ens dugui a una sortida, sinó una estratègia equivocada, que ens enfonsa cada dia una mica més. En una situació necessitada de solucions, vostès hi afegeixen problemes... Vostès són un problema.

 

Pel bé del país, rectifiqui sr. Bauzá. Rectifiqui o parteixi sr. Bauzá. Se’n vagi a regentar la farmàcia i deixi la presidència del Govern. Molta gent li ho agrairà, fins i tot dels qui l’han votat. Rectifiqui o se’n vagi, perquè així no podem continuar.”

Ě
Documents

Intervenció de Biel Barceló en el debat de política general celebrat en el Parlament (1126 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: