"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 20/11/2012

PSM-IV-ExM de Palma lluitarà perquè el CRCC torni a obrir i Cort aconsegueixi salvar l’Orquestra Simfònica

El grup municipal defensarà en els plenaris del mes de novembre les dues apostes culturals imprescindibles per a PalmaEl grup municipal PSM-IniciativaVerds-Entesa a l’Ajuntament de Palma considera importantíssima la recuperació del Centre de Recursos de Creació Contemporània (CRCC) i els projectes de residència (CRIDA) ja que es tracta d’un projecte imprescindible per a la vida cultural de Ciutat. El regidor Antoni Noguera afirma que aquest projecte cultural “dinàmic i obert a col·lectius, artistes, entitats i programadors independents aposta per la formació, la creació, la socialització i la producció en el terreny de les arts visuals”. I fa èmfasi en una altra necessitat: la necessitat de suport als nostres joves creadors i els nostres valors emergents. “És imprescindible en una ciutat de petites dimensions com Palma. I és urgent la seva obertura”.  

A principi de legislatura, l'actual equip de govern erròniament va desmuntar el CRCC per ubicar altres serveis municipals i prometent que el traslladarien a ses Voltes. Un any després, aquesta “venda de fum” queda descartada per la pròpia àrea de Cultura de l'Ajuntament de Palma

Ara, però, el grup ecosocialista presentarà en el plenari de dia 29 de novembre una moció perquè en el termini de tres mesos, Cort posi en marxa de nou el CRCC amb programes de residència (CRIDA). La proposta també en aquest procés, es tindrà en compte la participació de l'Associació d'Artistes Visuals de les Illes Balears (AAVIB), l’Associació de Professionals de la Gestió Cultural de les Illes Balears (GCIB) i l'Associació de Crítics i Comissaris d´Art de les Illes Balears (ACCAIB). “El consens i diàleg amb les entitats és imprescindible i positiu, ja que es poden arribar a acords responsables perquè les dues parts i, sobretot Palma, es vegin beneficiades”, afirma Noguera

En aquest sentit, consideram imprescindible que l'àrea municipal de Cultura tingui com a objectiu prioritari apostar fermament per les plataformes de creació i donar suports als artistes i associacions culturals.

D’altra banda, la coalició ecosobiranista recorda que l’Orquestra Simfònica de Palma és el buc insígnia de la cultura musical de la ciutat, un reclam indiscutible per al turisme de qualitat i la desestacionalització. “És una de les nostres marques més conegudes a l'exterior i el lloc de feina d'una setantena de treballadors”.

L’equip de govern del PP, però, amb els Pressupostos per a l’any 2013, preveu aportar només 400.000 euros (un milió menys que el 2012) per a la Simfònica i és evident que suposa la seva inviabilitat, i el possible acomiadament de pràcticament tota la plantilla. Per aquest motiu presentam l'esmena als pressuposts que es debatrà aquest dijous en el plenari extraordinari de pressupostos.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: