"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 27/09/2012

PSM-IV-ExM: el desmantellament de l’IDI demostra la falta de rumb del Govern en política econòmica

Biel Barceló denuncia la inactivitat de l’Executiu del PP, que no impulsa cap política adreçada a la reactivació dels sectors industrials o comercialsEl portaveu parlamentari de la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa, Biel Barceló, ha denunciat avui la falta de rumb del Govern de José Ramón Bauzá en política econòmica, arran de conèixer el desmantellament de l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI). Fa uns mesos el Govern va acomiadar 26 treballadors d’aquesta entitat pública, i aquesta setmana n’ha acomiadat 14 més. En total, 40 treballadors dels 75 que hi feien feina.

 

Barceló recorda que durant la legislatura passada es va reconvertir l’IDI en una agència de desenvolupament regional que oferia serveis i assessorament a les empreses en els àmbits de la creació de nous projectes empresarials, la comercialització, la internacionalització i el disseny (abandonant així la funció de simple “repartidora de subvencions”). Des que el PP ha arribat al Govern, s’ha dedicat a desmantellar progressivament aquesta entitat.

 

El portaveu del PSM-IV-ExM afirma que l’Executiu del PP “està demostrant la seva incapacitat, la seva inactivitat i la seva falta de rumb en matèria de política econòmica”: “el Govern Bauzá no impulsa cap política adreçada a la reactivació econòmica dels sectors industrials, comercials o de l’artesania, sinó que desmantella les polítiques que s’hi aplicaven”. Barceló assenyala que “si l’únic que fan és eliminar les polítiques industrials i comercials, no té cap sentit mantenir l’estructura política que en teoria les hauria de dirigir”. I recorda que ahir les patronals comercials, PIMECO i AFEDECO, reiteraven les seves queixes a la política del Govern en relació al sector del comerç.

 

D’altra banda, la coalició PSM-IV-ExM també critica l’acomiadament de 14 persones sense indemnització i sense perspectives de recol·locació. Els mallorquinistes i ecosocialistes indiquen que aquestes persones tendran dificultats per accedir al mercat de treball, especialment algunes d’elles, que tenen més de 50 anys. I Biel Barceló afirma que “una cosa hauria estat reajustar la plantilla de l’IDI, i una altra molt diferent és desmantellar l’organisme”.

 

El PP evita donar explicacions sobre la reestructuració del sector públic instrumental

 

Finalment, el grup parlamentari denuncia “la poca transparència i la manca de criteris objectius en l'execució del pla de reestructuració del sector públic instrumental”. Una mostra d'açò és que ahir dimecres el diputat menorquinista Nel Martí demanava en Comissió d'Assumptes Institucionals la compareixença del conseller de Presidència perquè expliqués els criteris i els detalls d’aquesta reestructuració, i el grup del PP la va impedir. Segons Martí, “el PP evita que el Govern expliqui els criteris amb què reestructuren el sector públic, i açò deixa en l'aire totes les denúncies d'amiguisme i purga política del PP”.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: