"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 29/09/2012

PSM-IV-ExM denuncia que en el golf de Son Saletes el Consell ha posat per davant els interessos particulars del president del PP de Sencelles

La coalició adverteix que si es construeix el camp de golf el subministrament d’aigua a Sencelles no està garantitEl portaveu del PSM-IV-ExM al Consell de Mallorca ha qualificat com a “escandalosa” l’actitud del conseller insular d'Ordenació del Territori i Urbanisme, Mauricio Rovira, president de la Comissió d’Urbanisme que ahir va atorgar l’interès general a la construcció del camp de golf de Son Saletes, entre els municipis de Sencelles i Binissalem.    

 

Font denuncia que “els interessos del president del PP a Sencelles, Ventura Rubí, propietari dels terrenys on es preten construir el camp de golf, s’han posat per davant dels interessos dels pobles de Sencelles i Binissalem i això és molt greu. Des de que Mauricio Rovira és conseller no s’havia vist un comportament tan dubtós.” El conseller Font recorda que “Sencelles i Binissalem ja han manifestat que no volen camps de golf i així ho recull el seu planejament urbanístic. Però la Comissió d’Urbanisme, deliberadament, ha passat per alt la prohibició als camps de golf d’aquests dos pobles per poder satisfer els interessos de Rubí.” D’altra banda, ha alertat “que no es pot consentir que en aquests pobles perilli el subministrament d’aigua. Un perill real si es tira endavant el projecte de Son Saletes. Per tot això, PSM-IV-ExM està estudiant presentar un contenciós administratiu a la concessió d’interès general.    

 

Per la seva banda, el regidor d’Independents de Sencelles, Francesc Oliver, que va participar a la Comissió d’Urbanisme en representació de l’equip de govern de Sencelles, ha lamentat que el Consell hagi desatés la petició  de l’Ajuntament senceller i no hagi accedit a deixar el punt a sobre la taula, vists els diversos punts dubtosos que presenta el projecte i la incompatibilitat amb el planejament urbanístic del poble. A més, denuncia que s’han ignorat els arguments tècnics i legals dels representants municipals en contra del camp de golf.    

 

En aquest sentit, Oliver assegura que la  concessió de l’interès general presenta diverses deficiències. En primer lloc, ha destacat la incongruència que el Consell hagi admès una declaració verbal del propietari que assegura que ha complert un dels requisits que s’havien demanat, el tancament del pou CAS-702, quan el mateix Consell recentment ha autoritzat les obres d’ampliació de la xarxa de distribució de l’aigua del pou per proveir el municipi. Per tant, el regidor entén que el propietari ha mentit i el Consell de Mallorca ha passat per alt, deliberadament, aquesta deficiència.   

 

Joan Font puntualitza que la funció del Consell és donar assistència als municipis i no, com es va fer en la Comissió d’Urbanisme d’ahir, “atacar l’Ajuntament de Sencelles i retreure’ls la qualitat de la documentació presentada.” Font interpreta que aquest menyspreu “només es pot explicar per les pressions que deu estar rebent el conseller Rovira per autoritzar el golf de Son Saletes.”


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: