"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 26/09/2012

PSM-IV-ExM instarà a fer consultes populars sobre la incineració de fems de fora de Mallorca

La coalició presentarà mocions al Consell i als ajuntaments perquè els consistoris consultin els mallorquins i les mallorquines si volen importar residus d’EuropaEl grup de consellers de la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa al Consell presentarà una moció en el proper plenari perquè la institució insular proposi als ajuntaments celebrar consultes populars a les quals es plantegi als ciutadans la següent pregunta: “¿Està d’acord vostè amb la importació a Mallorca de residus (fems) procedents de l’exterior, per a la seva incineració a Son Reus?”. Els partits de la coalició també promouran mocions similars als ajuntaments amb l’objectiu de consultar la ciutadania sobre la importació de fems.

 

Els consellers mallorquinistes i ecosocialistes, Joan Font, Magdalena Palou, Miquel Ensenyat i Joana Aina Campomar, han presentat la moció acompanyats per batles i regidors de la coalició: Jaume Alzamora (batle d’Artà, UIA), Malén Crespí (regidora de Cultura de Santa Maria, PSM), Guillem Ramis (regidor de Medi Ambient de Santa Maria, Esquerra de Sta. Maria) i Josep Bauçà (regidor d’Interior de Sant Joan, Assemblea per St. Joan).

 

Miquel Ensenyat ha argumentat que la importació de fems de fora de Mallorca “és un tema que el PP no duia en el programa electoral, i ha de passar per les urnes”, perquè a més “entenem que és una qüestió molt important per tots els mallorquins: salut, medi ambient, imatge i promoció turística”. Així mateix, el també batle d’Esporles considera greu que “una institució pública es dediqui a vetlar pels interessos d’una empresa privada en compte de vetlar pels interessos generals”: “el que haurien de fer la senyora Salom i la senyora Soler és defensar els interessos de tots els mallorquins i mallorquines, i no els interessos de TIRME”.

 

La moció també insta el Consell “a iniciar amb urgència la revisió i el replantejament del contracte amb l’empresa TIRME, per tal d’ajustar els ingressos d’aquesta al volum real de residus originats a Mallorca que cal tractar”, i “a abordar l’actual revisió del Pla Director Sectorial per a la Gestió de Residus Urbans de Mallorca, amb l’objectiu estratègic fonamental de minimitzar la incineració, eliminar qualsevol mena d’abocadors, i potenciar encara més les polítiques de reducció, reutilització i reciclatge de residus”.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: