"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 20/09/2012

PSM-IV-ExM s’oposa a la concessió de l’interès general per la construcció d’un camp de golf a Sencelles i Binissalem

El projecte és il·legal, ja que els consistoris n’han prohibit l’ús en sòl rústicLa coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa s’oposa a la concessió de l’interès general per la construcció del camp de golf de Son Saletes, als termes municipals de Sencelles i Binissalem. El representant de la coalició a la Comissió Insular d’Urbanisme i portaveu del grup al Consell, Joan Font, avança que votarà en contra d’aquesta concessió a la reunió de la CIUM, el proper divendres, i instam la resta de membres a respectar les normes urbanístiques i l’autonomia local de Binissalem i de Sencelles.

 

Des del PSM-IV-ExM afimen que aquest projecte és il·legal, ja que l'Ajuntament de Binissalem prohibeix l'ús de camp de golf al sol rústic del seu terme (així ho estableixen les NNSS). Tot i que recentment (a finals de juliol) l’Ajuntament hi va aprovar inicialment una modificació puntual on es permet l'ús "esportiu" a sòl rústic, entenem que es manté vigent la prohibició de l’ús dels camps de golf a sòl rústic.

 

D’altra banda, l'Ajuntament de Sencelles, en data 26 de juliol de 2012, va aprovar provisionalment una modificació puntual de les NNSS on també es prohibeixen els camps de golf al seu terme dins sòl rústic. El passat 3 d'agost li va donar entrada al Consell de Mallorca perquè la Comissió d'Urbanisme emeti informe previ a l'aprovació definitiva, la qual cosa encara no ha fet.

 

Per tant, a la reunió de dia 28 la CIUM tractarà la concessió de l'Interès General d'un camp de golf a uns terrenys en els quals la seva normativa urbanística ho tenen prohibit, i el Consell ho sap. Joan Font considera que això és “totalment incoherent, ja que pot crear un conflicte entre l'acord de la CIUM i el planejament dels ajuntaments afectats, i a mes es podrien generar indemnitzacions a l'hora de denegar llicències”.

 

Cal recordar que els partits de la coalició s’han oposat històricament a aquest projecte, ja que ja hi ha suficients camps de golf a Mallorca com per satisfer la demanda de turisme vinculat a aquest esport, i més camps suposarien un consum excessiu de territori i de recursos hídrics.

 


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: