"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 13/09/2012

PSM-IV-ExM denuncia que la retallada de 120 milions perjudica l’educació i insta el conseller a donar la cara

El diputat Antoni Alorda considera “gravíssim” que Rafel Bosch defugi el debat parlamentari davant un inici de curs en què es posa de manifest el deteriorament de la qualitat de l’ensenyament públicLa coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa ha lamentat avui que el conseller d’Educació, Rafel Bosch, no vulgui comparèixer davant el Parlament per debatre el deteriorament de la qualitat de l’educació pública, fet que s’està posant de manifest clarament en l’inici del curs escolar (que arrenca demà). El diputat Antoni Alorda denuncia que els 120 milions de retallades (la diferència entre els 860 milions que es varen gastar l’any passat i els 740 milions pressupostats per enguany) estan perjudicant greument l’ensenyament. Entre altres, destaca la reducció de 500 docents respecte al curs passat, així com la supressió de programes de suport a alumnes amb necessitats especials.

 

En paral·lel, Alorda critica l’augment de la despesa que han d’assumir els pares i mares en l’inici d’aquest curs, derivada d’aquestes retallades (supressió de beques de menjador o reducció de les ajudes per a llibres, per exemple) i de mesures com ara la pujada de l’IVA al material escolar. “Tornam a carregar el cost de la crisi damunt dels qui ja han pagat prou”, diu.

 

“Mentida flagrant” del president Bauzá

 

El diputat mallorquinista ha posat de manifest la “mentida flagrant” que va dir el president Bauzá en el debat d’investidura, en prometre “autopistes de la informació” quan el que està fent el Govern és retallar dràsticament l’educació pública.

 

En aquest context de pèrdua de qualitat educativa, Alorda considera “gravíssim” que el conseller Bosch no accedeixi a comparèixer en el Parlament per debatre la situació de l’ensenyament públic, malgrat les peticions de l’oposició. Avui s’ha informat que el conseller no acudirà al ple del Parlament del proper dimarts, el primer que es produirà després de l’inici de curs escolar.

 

El diputat ha afegit que mentre el problema de l’educació és la pèrdua de qualitat, “la prioritat del Govern del PP és atacar els llaços amb la senyera” i “dir que els mallorquins som com Freddy Kruegers que perseguim els nins que xerren castellà”, la qual cosa demostra la “total desorientació sobre quines han de ser les prioritats del Govern” i la voluntat del PP de “cercar l’enfrontament”.

 

D’altra banda, Alorda ha avançat que presentarà preguntes parlamentàries sobre l’assignació de places de professors interins i sobre la despesa de 65.000 euros en un hotel de luxe d’Irlanda en el marc d’una activitat formativa per a docents.

 


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: