"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 14/09/2012

PSM-IV-ExM reclama l'ús sociosantari de Son Dureta i evitar la seva venda

La coalició insta el Govern a presentar un pla per recuperar l’espai de l’antic hospital davant les paraules del conseller Mesquida, qui va reconèixer al Parlament que no sabia què fer-neRepresentants de la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa han penjat a la barrera de l'Hospital de Son Dureta una pancarta amb el lema "SON DURETA NO ESTÀ EN VENDA". Aquesta acció ve donada davant les declaracions de dimarts al Parlament del conseller de Sanitat, Antoni Mesquida, qui va reconèixer que no sabia què fer amb l'esmentat edifici. El grup parlamentari PSM-IV-ExM ha mostrat la seva preocupació per la indecisió de l'equip de Govern pel futur ús del complex, que actualment es troba en complet estat d'abandonament.


La diputada ecosocialista Fina Santiago, també s'ha referit a les paraules del vicepresident econòmic, Josep Ignasi Aguiló, en què reiteradament ha plantejat la possibilitat de la venda del solar de l’antic hospital. Al pla econòmic i financer que va presentar el Govern fa uns mesos es contemplen 11 milions d'ingressos amb venda de patrimoni, i fins ara, no s'ha donat a conèixer a què podria afectar. A més, la diputada recorda que a partir de dia 1 de gener, la titularitat del complex serà del Govern, per la qual cosa es podria confirmar aquesta opció.


La proposta del PSM-IV-ExM és establir un espai sociosanitari, ja que actualment l'edifici principal compta amb més de 50.000 metres quadrats rehabilitats, així com la possibilitat d'instal·lar oficines o dependències administratives compatibles, com ara la Conselleria de Sanitat i Benestar Social.


Segons Santiago, "les necessitats de la nostra comunitat autònoma són molt elevades. Sobretot amb persones majors, discapacitats, persones amb problemes de salut mental o dependents". Per aquest motiu començaran amb una campanya on presentaran mocions als diferents ajuntaments on tenen representació així com fer tot el possible des del Parlament perquè el complex de Son Dureta continuï sent d'ús sociosanitari.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: