"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 13/09/2012

Els consellers de PSM-IV-ExM es posen mascaretes al Ple del Consell per protestar contra la importació de residus

La coalició reitera el rebuig a la proposta del PP de “convertir Mallorca en el femer d’Europa”Els consellers insulars del grup PSM-IniciativaVerds-Entesa en el Consell de Mallorca han comparegut  amb mascaretes antigàs en el plenari de la institució insular, per tal d'expressar el seu rebuig a les pretensions de la consellera Catalina Soler (PP) d’importar fems d'altres llocs d'Europa per tal d’incinerar-los a la planta de Son Reus.


Els mallorquinistes i ecosocialistes desmunten l’argumentació del PP, segons la qual els fems empaquetats que pretenen dur a Mallorca és simplement “combustible”.

 

Des del PSM-IV-ExM expliquen que l'augment de les emissions de la incineradora serà considerable ja que si, com ha indicat el Partit Popular, aquestes restes no fan olor serà degut al seu alt contingut en plàstics. Aquestes restes, una vegada cremades, emeten dioxines i furans, que no es veuen però són altament tòxiques i perilloses.


Els consellers denuncien que a pesar dels filtres que s'utilitzen a la planta, aquests no seran suficients i els elements tòxics aniran a parar a l'aire que respira la ciutadania de Mallorca.

 

També han argumentat que la incineració de fems procedents d’arreu d’Europa perjudicaria la imatge turística de l’illa, la qual cosa posaria en perill el sector més important de l’economia del país.

 

Des del PSM-IV-ExM afirmen que “el PP vol convertir Mallorca en el femer d’Europa, i no ho podem permetre”.

 


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: