"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 15/09/2012

Larreina (Amaiur) vaticina el creixement de forces sobiranistes com ara EH Bildu i el PSM davant el fracàs de les polítiques neoliberals del PP i del PSOE

El diputat al Congrés i dirigent històric d’EA visita Mallorca per parlar de la situació política i social del País Basc en el sopar d’estiu dels JEN-PSMEl diputat d’Amaiur i dirigent històric d’Eusko Alkartasuna, Rafael Larreina, ha visitat Mallorca per participar en el sopar d’estiu dels Joves d’Esquerra Nacionalista (JEN-PSM), en el qual intervindrà per explicar la situació política i social que viu actualment el País Basc, on se celebraran eleccions legislatives el proper 21 d’octubre. Larreina ha oferit una roda de premsa a la seu del PSM-EN, acompanyat pel membre de l’Executiva dels mallorquinistes i conseller insular del PSM-IV-ExM, Miquel Ensenyat, i pel secretari d’organització dels JEN-PSM, Jaume Palou.

 

Factors de la nova etapa política al País Basc: la fi de la violència, l’exercici del dret de decidir del poble basc, i les solucions i alternatives a la crisi econòmica i social actual. En aquest context, la formació de Larreina, EA, ha apostat per la coalició EH Bildu, d’esquerres i sobiranista, per afrontar aquests reptes. Ha defensat el dret de decidir perquè “cada poble ha de tenir en les seves mans els instruments per donar respostes a les demandes dels ciutadans”. I ha afirmat que “per oferir solucions a la crisi econòmica s’ha de construir un model econòmic alternatiu, basat en l’economia social, perquè el model neoliberal no té futur”.

 

En aquest sentit, Larreina ha vaticinat el creixement en el futur immediat d’opcions polítiques com EH Bildu (al País Basc) o el PSM (a les Illes Balears), davant el fracàs de les polítiques neoliberals aplicades tant pel PP com pel PSOE, i que han provocat i agreujat la crisi econòmica. El diputat ha explicat que “a Balears existeix un moviment sobiranista que creixerà en els propers anys, perquè la gent vol prendre decisions des del propi país; no volem que ens governin des de lluny”.

 

Miquel Ensenyat i Jaume Palou han agraït la presència de Rafael Larreina a Mallorca, i han recordat la col·laboració que històricament ha existit entre el PSM i EA, partits que formen part de l’Aliança Lliure Europea (ALE).

 

Miquel Ensenyat: “els mallorquins reaccionarem, perquè no som beneits”

 

D’altra banda, Miquel Ensenyat ha volgut contestar les afirmacions del portaveu del Govern, Rafel Bosch, qui ahir va negar que a les Illes Balears existís un moviment nacional similar a Catalunya, en relació a l’èxit de la manifestació del passat 11 de setembre a Barcelona. Ensenyat ha ironitzat: “ho diu ell, que ha fet una campanya per llevar els llaços amb la senyera d’escoles i instituts”. I ha afirmat: “la societat avança, i el dia que els mallorquins ens demanem a on ens duu una situació com l’actual, on aquí no tenim un Govern real sinó que ens governa Madrid per damunt de tot, els mallorquins reaccionarem, perquè no som beneits”.

 

Enllaços

Web de la coalició Amaiur
Web de la coalició Euskal Herria Bildu
Web d'Eusko Alkartasuna


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: