"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 17/09/2012

PSM-IV-ExM vol que el Parlament reprovi Bauzá per haver mentit a la declaració d’activitats

La coalició també reclama a la Mesa que lliuri les declaracions del president a tots els grups parlamentaris, ja que fins ara les hi havia ocultadesLa coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa ha registrat en el Parlament una proposició no de llei amb la qual pretén que la cambra legislativa reprovi el president del Govern, José Ramón Bauzá, per haver mentit en la declaració sobre les seves activitats privades lliurada al Registre d’Interessos i Activitats d’Alts Càrrecs de l’Administració de la CAIB. Cal recordar que en aquella declaració el president va ometre tota referència a les activitats relacionades amb els seus negocis privats (la seva farmàcia, i les empreses de les quals constava com a administrador, Bauser Internacional i Divino).

 

La iniciativa també proposa que el Parlament insti el Consell de Govern a “incoar els expedients disciplinaris escaients i a pronunciar-se sobre la incompatibilitat, tenint present els precedents jurisprudencials en la matèria”.

 

En tercer lloc, la PNL del PSM-IV-ExM vol que la cambra balear insti el president a lliurar còpia de la declaració de l’impost sobre la renda dels anys 2010 i 2011, “per comprovar quines han estat, veritablement, les activitats que li han reportat ingressos econòmics”.

 

Finalment, la moció planteja que el ple del Parlament, “com a òrgan parlamentari”, sol·liciti a la Mesa “que lliuri a tots els grups parlamentaris les declaracions d’activitats del sr. José Ramón Bauzá, en la present legislatura i en l’anterior, a fi de poder exercir la seva tasca de control a l’acció de govern i de veracitat en les declaracions solemnes dels diputats”. I afegeix que “en cas de comprovar-se que ha mentit en la seva declaració, s’adoptaran les mesures disciplinàries a què hi hagi lloc”. Cal recordar que fins ara la Mesa havia ocultat als grups parlamentaris les declaracions d’activitats del president.


Documents

PNL del grup PSM-IV-ExM perquè el Parlament reprovi el president Bauzá per haver mentit en la declaració d'activitats (177 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: