"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 10/09/2012

“A la gent del PSM i de Compromís ens toca treballar, persistir i esperar nous fruits”

El diputat de Compromís Joan Baldoví pronuncia el pregó de l’acte de commemoració del desembarcament del rei En Jaume, a Santa PonçaEl diputat de la Coalició Compromís al Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, ha pronunciat enguany el pregó de l’acte de commemoració del desembarcament del rei En Jaume a Santa Ponça (Calvià). L’acte, que tradicionalment organitza el PSM-EN de Calvià, va comptar amb la presència de nombrosos dirigents i militants mallorquinistes, entre ells el secretari general de la formació i portaveu parlamentari, Biel Barceló, i el portaveu de l’agrupació nacionalista calvianera, Rafel Sedano.

 

A continuació reproduïm els darrers paràgrafs de la intervenció de Baldoví, que va fer un repàs d’allò que tenim en comú mallorquins i valencians:

 

“No sols compartim llengua, història i cultura. Compartim també uns polítics que ens voldrien fer desaparèixer com a poble, que ens voldrien sotmesos, dòcils. Per això ací i allí, a Mallorca i a València intenten destruir el vincle que ens agermana, el senyal més potent de sa nostra identitat, el llegat que ens deixà el rei Jaume: la nostra llengua.

 

(...)

 

Per això mateix és tant important que hi haja gent com vosaltres, gent compromesa que faça política pel seu país. Perquè, com diu un famós aforisme de Joan Fuster, tota política que no faces tu, la faran contra tu. Cal que fem política nosaltres la gent digna que va amb la cara ben alta perquè s’estima el seu país i s’enorgulleix de ser mallorquí, de ser valencià.

 

I ara més que mai, cobra vigència el lema d’un gran patriota suecà de la postguerra, Nicolau Primitiu Gómez: Treballar, persistir, esperar. Ens toca això. A la gent del PSM, a la gent de Compromís, a la gent digna ens toca això: Treballar, persistir i esperar nous fruits.

 

Hi ha una cita de Georges Bernard Shaw que m’agradaria portar ací:

 

SI HAS CONSTRUIT UN CASTELL EN L’AIRE, NO HAS PERDUT EL TEMPS. ÉS ALLÍ ON HAURIA D’ESTAR. ARA HAS DE CONSTRUIR ELS CIMENTS BAIX D’ELL.

 

Jaume I, Francesc de Borja, Joan Fuster, aquell jovenet de vint anys que va vindre a Mallorca, I tants I tants jovenets que al llarg de la historia hem construït el Castell dels nostres somnis per al nostre país no hem somiat debades. Calia somiar aquell Castell i també calia treballar amb fermesa per fer-lo possible.

 

Jaume I el féu possible i creà el Regne de Mallorca i el de València. Francesc de Borja, Alcover i Joan Fuster ho van tindre molt difícil però van treballar, van persistir i el seu esforç va donar fruits. A nosaltres ens toca el mateix seguir bastint els ciments del nostre Castell comú.

 

Vull acabar, deliberadament, amb un aforisme de Fuster que m’agrada especialment i que s’escau perfectament per als temps grisos que vivim: No desertes, rebel·la’t. Si pots, clar.

 

I nosaltres volem i podem.

 

Visca la gent del PSM!

 

I visca Mallorca i el País Valencià!”.

 


Documents

Pregó de Joan Baldoví (Compromís) a l'acte de commemoració del desembarcament del rei En Jaume a Santa Ponça (84 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: