"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 10/09/2012

Baldoví (Compromís) exigirà a Madrid els 1.600 milions que l’Estat deu a Balears

PSM-IniciativaVerds-Entesa presentarà iniciatives al Congrés a través del diputat valencià per reclamar les inversions i els compromisos pendents, entre ells les inversions en la Platja de Palma, per tal de reactivar l’economia del país



La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa presentarà iniciatives al Congrés dels Diputats per exigir els 1.685 milions d’euros que l’Estat deu a les Illes Balears en forma de compromisos pendents de satisfer (inversions estatutàries, convenis signats, fons de finançament pendents, sentències que cal complir...). Ho farà a través del diputat valencià Joan Baldoví (Compromís), que avui visita Mallorca per anunciar aquestes iniciatives i per participar en l’acte polític de commemoració del desembarcament de Jaume I a Santa Ponça.

 

El diputat Baldoví ha explicat, a una roda de premsa celebrada a la Platja de Palma, que en el nou curs polític que ara comença la coalició PSM-IV-ExM i la coalició Compromís reprenen la seva col·laboració. En els propers dies registrarà iniciatives en el Congrés per reclamar “allò que pertoca a les Illes Balears i l’Estat no vol pagar”. Entre altres qüestions, Baldoví reclamarà les inversions estatutàries compromeses per al 2011 (entre altres, les inversions en la Platja de Palma, o en ferrocarril), i també les corresponents a 2012 que no foren incloses en els Pressuposts d’enguany. Així mateix, exigirà el compliment complet del conveni ferroviari, els 240 milions del fons de competitivitat i els compromisos de l’Estat en compliment de diferents sentències (conveni de carreteres, CITT). El diputat afirma: “davant el mutisme de PP i PSOE, Compromís vol ser la veu del PSM-IV-ExM i la veu de tota aquella gent que reclama dignitat per les Illes Balears”.

 

Baldoví ha destacat que es tracta de reclamacions dirigides a millorar l’economia de les Illes Balears. El portaveu parlamentari del PSM-IV-ExM, Biel Barceló, ha remarcat: “si l’Estat complís els seus compromisos, a les Illes Balears no estaríem passant per una situació econòmica tan greu”. Respecte a la Platja de Palma, Barceló destaca que “el Govern espanyol no només no fa les inversions previstes, sinó apuja l’IVA turístic i retalla el programa de l’IMSERSO. L’hivern pot ser molt difícil per al turisme a Balears”.

 

“En compte de demanar el que ens pertoca, Bauzá acota el cap davant Rajoy”

 

D’altra banda, Barceló ha lamentat la submissió del Govern Bauzá davant el Govern Rajoy: “hauria de ser el Govern qui reclamàs aquests compromisos pendents a l’Estat, i no l’oposició. Lamentablement, tenim un president que acota el cap davant els seus superiors jeràrquics de Madrid i posa per davant la seva carrera política i els interessos de partit, en compte de reclamar allò que ens pertoca a tots els ciutadans de Balears i que l’Estat no ens paga”.

 






Documents

Compromisos pendents de l'Estat amb les Illes Balears (149 KB)



      

 

 




PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: