"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 08/09/2012

“Qui estima Mallorca no l’omple de fems”

PSM-IniciativaVerds-Entesa i Esquerra Oberta de Bunyola protesten davant la incineradora de Son Reus per evitar que Mallorca esdevingui el femer d’EuropaRepresentants institucionals i militants de la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa i de la formació Esquerra Oberta de Bunyola han protagonitzat una acció de protesta davant la incineradora de Son Reus, amb el lema “Qui estima Mallorca no l’omple de fems!”. Les coalicions volen evitar que prosperin les esmenes que ha presentat el PP en el Parlament per permetre la incineració a l’illa de residus procedents d’altres països d’Europa.

 

 

A l’acció han participat els consellers insulars Joan Font, Magdalena Palou i Joana Aina Campomar, i els diputats Biel Barceló, Fina Santiago i Antoni Alorda, a més de dirigents com ara David Abril. També hi han participat els regidors d’EOB, Andreu Bujosa, Agustina Vilaret i Mercè Bujosa. Tots ells han mostrat bosses de fems amb els noms de diferents països des d’on podrien procedir els residus, i han desplegat una pancarta en què es podia llegir el lema “Qui estima Mallorca no l’omple de fems! Importam residus, exportam hiPPocresia”.

 

El portaveu del PSM-IV-ExM al Consell, Joan Font, ha explicat que la coalició rebutja frontalment “que el PP converteixi Mallorca el femer d’Europa”. Font ha explicat que “el manteniment de les taxes d’incineració és només una excusa beneita per poder dur fems de fora perquè els amics del PP puguin augmentar el negoci que estan fent amb la incineradora. Estan prenent el pèl als ciutadans de Mallorca, és totalment intolerable”, ha reblat.

 

El portaveu mallorquinista i ecosocialista al Consell fa una crida a la ciutadania perquè manifesti “l’oposició frontal al fet que per fer negoci s’hagin de sacrificar la salut dels mallorquins i la nostra principal indústria, que és el turisme”. I ha anunciat noves accions per mobilitzar i sensibilitzar els ciutadans de Mallorca en relació a aquesta qüestió.

 

D’altra banda, el proper dijous el ple del Consell debatrà una moció del PSM-IV-ExM per rebutjar la incineració de residus del continent, i l’eurodiputat Raül Romeva ha demanat a la Comissió Europea que es pronunciï sobre la possible violació de la Directiva europea de residus que representen aquestes esmenes del PP.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: