"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 07/09/2012

PSM-IV-ExM demana a la Comissió Europea si l’esmena del PP per incinerar fems d’Europa viola la Directiva de residus

La coalició ha presentat una pregunta al Parlament europeu a través de l’eurodiputat del grup Verds-ALE Raül RomevaLa coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa ha traslladat una pregunta a la Comissió Europea per conèixer l’opinió d’aquesta institució sobre l’esmena del grup popular al Parlament de les Illes Balears per permetre la incineració a Mallorca de residus procedents d’altres països d’Europa. La iniciativa ha estat vehiculada a través de l’eurodiputat del grup Verds-ALE Raül Romeva.

 

A continuació reproduïm el text de la pregunta:

 

“La consellera de Medi Ambient de Mallorca, Catalina Soler, va explicar que en la tramitació del projecte de llei de mesures urgents per a l’activació econòmica en matèria d’indústria i energia al Parlament de les Illes Balears, el Partit Popular va presentar una sèrie d’esmenes per permetre la incineració de residus de tot tipus (incloent-n’hi d’origen animal) a la planta de Son Reus.

 

La modificació possibilitarà que Mallorca incineri a partir de l’any vinent residus d’altres països de la UE, fet que implicaria la necessària autorització de la Comissió Europea. Segons el Govern, la importació dels esmentats residus té com a objectiu reduir el cost de la taxa de residus.

 

La Directiva de Residus 2008/98/CE estableix una jerarquia de residus, on la incineració apareix com a darrer recurs. Al seu torn explica que “la incineració o coincineració amb valorització energètica només podrà efectuar-se si aquesta valorització d’energia presenta un alt nivell d’eficiència energètica”.


La importació de residus durà a una major incineració de residus, fet que tendrà, inevitablement, una repercussió en les emissions de la zona i la contaminació ambiental. La Directiva 85/337/CEE estableix que l’impacte ambiental obliga a fer una avaluació sobre “instal·lacions de tractament dels residus i de les aigües”.

 

Coneix la Comissió aquestes esmenes? Quina opinió té la Comissió sobre la possibilitat que el Parlament balear aprovi una llei que permet importar residus d’altres estats membres per incinerar-los? Quina serà la resposta de la Comissió si el Parlament balear aprova aquestes mesures? Considera les mesures una violació a la jerarquia de residus de la UE? Obligarà a realitzar un estudi d’impacte ambiental?”.

 


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: