"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 06/09/2012

PSM-IV-ExM denuncia que el PP vol convertir Mallorca en el femer d’Europa en detriment del benestar i del turisme

Magdalena Palou i Joan Font qualifiquen de “xantatge” la pretensió d’incinerar els residus de fora posant com a excusa que això permetria no apujar la taxa d’incineració. Reclamen la revisió de les condicions del contracte amb TIRME 

El grup de consellers de la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa al Consell ha criticat avui durament l’esmena del grup parlamentari del Partit Popular per permetre que es puguin incinerar a Mallorca residus procedents de la resta d’Europa. Els portaveus nacionalistes i ecosocialistes a la institució insular, Joan Font i Magdalena Palou, han qualificat de “xantatge intolerable” que el PP vulgui “convertir Mallorca en el femer d’Europa amb l’excusa que si no ho fan hauran d’apujar la taxa d’incineració de residus”.

 

Palou ha denunciat que el PP “posa els negocis dels seus amics per davant del benestar dels ciutadans mallorquins, i per davant de la nostra indústria més important, que és el turisme”. La consellera d’IniciativaVerds es demana per què el PP de Jaume Matas (que llavor governava amb UM) va acordar l’any 2007 ampliar la concessió de la gestió de residus a TIRME per 400 milions d’euros. Recorda que s’hi va aprovar la instal·lació de dos forns crematoris que en aquell moment es varen vendre com una necessitat imperiosa i que ara s’ha demostrat que són sobrers per assumir la producció de residus de Mallorca. Magdalena Palou afirma que aquell fet “demostra la mala gestió, la incompetència i la irresponsabilitat del PP”.

 

Des del PSM-IV-ExM posen de manifest que acceptar que Mallorca incineri els fems del sud d’Europa seria posar en perill el benestar i la salut dels mallorquins, així com la viabilitat a mitjà termini de la indústria turística de l’illa.

 

El grup de consellers ha registrat una moció que es debatrà en el proper plenari del Consell (el proper dijous dia 13 de setembre) per acordar que no s’apujarà la taxa d’incineració l’any 2013, que es manté el compromís del Consell de no importar residus de fora de Mallorca per a la seva incineració (com es va aprovar el mes d’octubre de 2011, a iniciativa del PP), i que es revisaran les clàusules del contracte amb TIRME.


Documents

Moció del PSM-IV-ExM al Consell sobre la incineració de residus (195 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: